Пожарима нема краја, сумња се на пиромане

29.03.2022. 15:09
0
ИЗВОР: radiofoca.com

Фочански ватрогасци како угасе један пожар, тако се јави други и тако из дана у дан, а постоји сумња да није ријеч само о непажњи приликом спаљивања корова, већ и да неко с намјером изазива пожаре.

Борба са два километра дугим пожарним појасом у рејону села Брда трајала је три дана и таман када су ватрогасци помислили да је тај шумски пожар угашен, ватра се синоћ поново распламсала и то на мјесту недалеко удаљеном од претходног пожаришта.

Начелник Територијалне ватрогасне јединице Фоча Радојица Малиш каже да се нови пожар појавио у близини претходног и да је гашење у току.

- Није се активирао стари пожар, него неких стотинак метара у наставку према селу, тако да се сумња и на пиромане који шире пожар, док се тако појављује са мјеста на мјесто - каже Малиш.

У току јучерашњег дана ватрогасци су успјешно угасили шумске пожаре у рејону Бјелава и Превраћа, а позиви за интервенције непрестижно пристижу.

У тренутку док је Малиш Радио Фочи давао изјаву о стању на пожариштима стигао је позив из Доњег Орахова, гдје се активирао шумски пожар, па је тамо одмах упућена јединица у приправности.

Малиш је још једном напоменуо да је, како је то прописано законом, свако ко спаљује коров обавезан да о томе обавијести Територијалну ватрогасну јединицу.

Ватрогасцима, осим у свој велики рад и труд на гашењу пожара, остаје да се уздају и у временске прилике и да се надају да ће се сушни период ускоро прекинути, а како најављују метеоролози у четвртак би у Фочи могло бити кише.

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Часно и храбро војевање фочанских бригада Часно и храбро војевање фочанских бригада
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    18h 11m
    3
  • Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
    21h 31m
    0
  • Јелена Самарџија и Јованка Шиљак, српске хероине: Живот посвећен бризи за нејач
    22h 23m
    1
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 23m
    0
  • Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
    19h 49m
    0