Позив грађанима да ваучере искористе у бањама Српске

22.06.2020. 17:12
0
ИЗВОР: Srna

У Бањалуци је данас представљен сајт Групације бања Републике Српске, из које су позвали грађане да искористе ваучере које додјељује Влада Српске и годишњи одмор проведу у некој од домаћих бања и уживају у богатој понуди.

Предсједник Групације Александар Радошевић рекао је да су све бање у Републици Српској имале одличан почетак сезоне, али да је епидемија вируса корона погодила овај привредни сектор.

-С тим у вези, кренули смо у проактивну кампању оглашавања бања на територији Српске и БиХ и активно смо се укључили у кампању, односно пројекат Министарства трговине и туризма Републике Српске за кориштење туристичких ваучера у некој од бања- рекао је Радошевић новинарима у Бањалуци.

Радошевић је навео да је прошле седмице креиран сајт "Бање Српске" /www.banjesrpske.com/ на којем грађани могу да пронађу све информације у вези са овим туристичким дестинацијама, док ће у дигиталним медијима бити рађена огласна кампања за кориштење ваучера.

-У пројекат ваучера Републике Српске су се укључииле бање `Вилина влас` у Вишеграду, Бања Врућица код Теслића, Терме Лакташи, Бања `Кулаши` у Прњавору и Бања `Дворови` код Бијељине. Ко не жели да искористи ваучере, може да дође и у остале двије бање - Бању `Слатина` у општини Лакташи и Бању `Мљечаница` у Козарској Дубици- рекао је Радошевић.

Радошевић, који је и извршни директор за операције, маркетинг и продају у Здравствено-туристичком центру /ЗТЦ/ "Бања Врућица", рекао је да је овај центар у прошлој години имао 240.000 ноћења, те фантастичан почетак ове сезоне са сва три вансезонска мјесеца са више од 20.000 ноћења, односно 70 одсто капацитета, а да тренутно послују са 20 одсто капацитета.

-Почели смо да радимо прије мјесец дана и запошљавамо 400 радика. Одлучили смо се на пословну политику да свим радницима којима су истекли уговори у марту продужимо уговоре. Нисмо отпуштали раднике, имамо и велике фиксне трошкове. У мају смо имали пад од 90 одсто, у јуну ће то бити око 80 одсто. Надамо се побољшању ситуације у јулу и августу, односно да достигнемо проценат од 50 одсто попуњености капацитета, колико је неопходно за нормално пословање- нагласио је Радошевић.

Директор Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић рекао је да је ова групација у оквиру Коморе била веома активна, додавши да је данашња презентација само искорак у том правцу.

-Групација планира још низ активности, а то је наступ на тржишту Хрватске и Словеније. У овим земљама су организовани већ договорени наступи како би привукли тамошње туристе да дођу у бање Српске-  рекао је Ћорић.

Према његовим ријечима, данашња презентагција допринијеће да се боље искористе туристички ваучери, за које постоји велико интересовање, те изразио наду да ће их грађани искористити за боравак у некој од бања у Републици Српској.

Коментари 0
Повезане вијести
Велико интересовање за Требиње, Вишеград и бање Велико интересовање за Требиње, Вишеград и бање
Од сутра могуће кориштење туристичких ваучера у вриједности од 100 КМ Од сутра могуће кориштење туристичких ваучера у вриједности од 100 КМ
Здравственим радницима из Србије бесплатан боравак у сарајевским хотелима Здравственим радницима из Србије бесплатан боравак у сарајевским хотелима
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    14h 47m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    4h 0m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    3h 54m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    18h 51m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    3h 31m
    1