Позив компанијама да учествују у пилот-програму за опоравак

07.08.2020. 09:50
0
ИЗВОР: Srna

Развојни програм УН позвао је компаније из БиХ да учествују у пилот-програму, чији је циљ да подржи представнике приватног сектора погођене економским падом због епидемије вируса корона и помогне њихов опоравак, саопштено је из Спољнотрговинске коморе БиХ.

У саопштењу се наводи да је циљ подршка приватном сектору да искористи кризу као прилику и преиспита неке линеарне пословне праксе и усмјери их према одрживијим и зеленијим пословним моделима.

УНДП овим позивом жели да подржи привредни сектор како би се опоравио кроз израду дугорочне стратегије ка зеленим приступима за њихово пословање, као и кроз конкретне и брзе пилот-интервенције усмјерене ка циркуларности пословања како би се подржала одрживост напора за опоравак економије.

Ову интервенцију подржао је УНДП-ов Механизам за брзо реаговање, који је дио УНДП-овог Оквира за одговор и опоравак од вируса корона, а који се фокусира на иновативне приступе за подршку економији и задржавање радних мјеста у БиХ.

„Увођење циркуларних и регенеративних пословних модела подразумијева да се минимизира не само утицај на животну средину, већ и да су економски и социјални утицај позитивни, што води ка одрживом расту и проширеним пословним могућностима, чак и у вријеме кризе“, наведено је у саопштењу.

Рок за подношење пријава је субота, 15. август, у поноћ, а позив се може погледати на сајту УНДП-а.

Коментари 0
Повезане вијести
Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде Конкурс за средњошколце поводом обиљежавања Дана Прве сарајевске механизоване бригаде
Грађани траже помоћ због змија Грађани траже помоћ због змија
Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић Помоћ другима животна мисија Рогатичанкe Драганe Делић
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    14h 17m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    15h 32m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    21h 23m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    19h 50m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    21h 42m
    0