Poziv kompanijama da učestvuju u pilot-programu za oporavak

07.08.2020. 09:50
0
IZVOR: Srna

Razvojni program UN pozvao je kompanije iz BiH da učestvuju u pilot-programu, čiji je cilj da podrži predstavnike privatnog sektora pogođene ekonomskim padom zbog epidemije virusa korona i pomogne njihov oporavak, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

U saopštenju se navodi da je cilj podrška privatnom sektoru da iskoristi krizu kao priliku i preispita neke linearne poslovne prakse i usmjeri ih prema održivijim i zelenijim poslovnim modelima.

UNDP ovim pozivom želi da podrži privredni sektor kako bi se oporavio kroz izradu dugoročne strategije ka zelenim pristupima za njihovo poslovanje, kao i kroz konkretne i brze pilot-intervencije usmjerene ka cirkularnosti poslovanja kako bi se podržala održivost napora za oporavak ekonomije.

Ovu intervenciju podržao je UNDP-ov Mehanizam za brzo reagovanje, koji je dio UNDP-ovog Okvira za odgovor i oporavak od virusa korona, a koji se fokusira na inovativne pristupe za podršku ekonomiji i zadržavanje radnih mjesta u BiH.

„Uvođenje cirkularnih i regenerativnih poslovnih modela podrazumijeva da se minimizira ne samo uticaj na životnu sredinu, već i da su ekonomski i socijalni uticaj pozitivni, što vodi ka održivom rastu i proširenim poslovnim mogućnostima, čak i u vrijeme krize“, navedeno je u saopštenju.

Rok za podnošenje prijava je subota, 15. avgust, u ponoć, a poziv se može pogledati na sajtu UNDP-a.

Komentari 0
Povezane vijesti
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
Građani traže pomoć zbog zmija Građani traže pomoć zbog zmija
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    23h 18m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    14h 16m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    22h 42m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    20h 57m
    12
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    1h 20m
    1