Позив на обнову храма у Новој Касаби

17.07.2022. 12:12
0
ИЗВОР: srna.rs

Црквена општина Милићи позвала је вјернике и људе добре воље да помогну новчаним прилозима обнову храма Светог пророка Илије у Новој Касаби у општини Милићи.

Овај храм су 1996. године почели да граде расељени Срби из Сарајева и околине, који су уточиште пронашли у том милићком насељу, са жељом да изграде вјерски објекат за своје потребе који ће да буде свједок о прогону Срба са простора Сарајева.

Нажалост, убрзо су сарајевски Срби из Нове Касабе отишли у разне крајеве Републике Српске и Србије, а храм је препушен на одржавање православним домаћинствима којих је само девет у том мјесту, који и поред добре воље, нису у могућности да сами обнове светињу.

- Све у животу можемо изгубити, неке ствари и надокнадити, али вјеру не смијемо јер без вјере смо нико и ништа - рекао је милићки свештеник Љубиша Вујичић.

Он је изјавио Срни да је храм који се налази поред магистралног пута Зворник - Сарајево грађевина која је у потпуности запуштена и да је почела реконструкција и обнова која не може бити завршена без помоћи добрих људи.

- Вјерници ове парохије неће моћи сами обновити храм, без помоћи шире заједнице. Да би крсну славу храма, 2. августа, на Светог пророка Илију, прославили молитвеним обредима и да би ова светиња заблистала у пуној љепоти, морамо бити јединствени - рекао је Вујичић.

Хуманитарној акцији прикупљања новчаних средстава за обнову храма у Новој Касаби одазвали су се навијачи "Црвене звезде" из Милића који су за седам дана прикупили 720 КМ и уручили их милићком свештенику.

Новчани прилог за обнову и изградњу храма Светог пророка Илије у Новој Касаби може се уплатити у КМ на жиро - рачун број: 5554000053790004 Нова банка, са назнаком за Црквену општину Милићи, ЈИБ 4401765270668.

Коментари 0
Повезане вијести
Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића Ватрогасци цијелу ноћ гасили пожар у селу Вишковићи код Милића
Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје Ухапшено лице због неплаћених казни за прекршаје
Лице са хладним оружјем угрожавало грађане у центру града Лице са хладним оружјем угрожавало грађане у центру града
Најчитаније
  • Грађани траже помоћ због змија
    20h 34m
    1
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    6h 27m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    9h 51m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    5h 20m
    0
  • НБА играчу доживотна суспензија
    22h 44m
    0