Позив на обнову храма у Новој Касаби

17.07.2022. 12:12
0
ИЗВОР: srna.rs

Црквена општина Милићи позвала је вјернике и људе добре воље да помогну новчаним прилозима обнову храма Светог пророка Илије у Новој Касаби у општини Милићи.

Овај храм су 1996. године почели да граде расељени Срби из Сарајева и околине, који су уточиште пронашли у том милићком насељу, са жељом да изграде вјерски објекат за своје потребе који ће да буде свједок о прогону Срба са простора Сарајева.

Нажалост, убрзо су сарајевски Срби из Нове Касабе отишли у разне крајеве Републике Српске и Србије, а храм је препушен на одржавање православним домаћинствима којих је само девет у том мјесту, који и поред добре воље, нису у могућности да сами обнове светињу.

- Све у животу можемо изгубити, неке ствари и надокнадити, али вјеру не смијемо јер без вјере смо нико и ништа - рекао је милићки свештеник Љубиша Вујичић.

Он је изјавио Срни да је храм који се налази поред магистралног пута Зворник - Сарајево грађевина која је у потпуности запуштена и да је почела реконструкција и обнова која не може бити завршена без помоћи добрих људи.

- Вјерници ове парохије неће моћи сами обновити храм, без помоћи шире заједнице. Да би крсну славу храма, 2. августа, на Светог пророка Илију, прославили молитвеним обредима и да би ова светиња заблистала у пуној љепоти, морамо бити јединствени - рекао је Вујичић.

Хуманитарној акцији прикупљања новчаних средстава за обнову храма у Новој Касаби одазвали су се навијачи "Црвене звезде" из Милића који су за седам дана прикупили 720 КМ и уручили их милићком свештенику.

Новчани прилог за обнову и изградњу храма Светог пророка Илије у Новој Касаби може се уплатити у КМ на жиро - рачун број: 5554000053790004 Нова банка, са назнаком за Црквену општину Милићи, ЈИБ 4401765270668.

Коментари 0
Повезане вијести
Запалио се аутомобил на паркингу у Милићима Запалио се аутомобил на паркингу у Милићима
Настављена акција „Дај гол, Пицула“ Настављена акција „Дај гол, Пицула“
Тродневна манифестација за лијечење Тијане Радовић у Милићима Тродневна манифестација за лијечење Тијане Радовић у Милићима
Најчитаније
 • Сјећања Хрешана на долазак Аустроугарске империје у БиХ
  8h 50m
  0
 • Ђого: Забраном подизања три прста завршен процес етничког чишћења "отвореног града"
  14h 35m
  7
 • Ноћни успон на врх Требевића (ФОТО)
  14h 45m
  1
 • Наташи Ћејић потребна наша помоћ
  17h 58m
  2
 • Преминуо глумац Саша Петровић
  18h 41m
  1