Позив предузетницима за учешће на тренингу за привреднике

11.03.2021. 13:15
0
ИЗВОР: Катера

Развојна агенција Републике Српске у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Аустрији, у оквиру Европске мреже предузетништва, организује тренинг за привреднике „Пословање са Аустријом, подршка извозно оријентисаним привредним субјектима Републике Српске“.

У оквиру мјера подршке привреди Републике Српске, те ради превазилажења изазова које је проузроковала пандемија вируса корона, Представништво Републике Српске у Аустрији ће током године организовати серију интерактивних онлајн тренинга (путем платформе Zoom) о начину и методама остваривања пословне сарадње, те подршке при извозу који су намијењени привредним субјектима из Републике Српске.

Тренинг је прије свега намијењен власницима малих и средњих предузећа, високом и средњем менаџменту и предузетницима у организацијама које су заинтересоване за успостављање пословне сарадње са фирмама из Аустрије.

Тренинзи ће бити организовани сваког трећег четвртка у мјесецу, а први тренинг ће бити организован 18. марта 2021. Предложени термин одржавања тренинга је 10.30 часова.
Са заинтересованим представницима предузећа разговараће шеф Представништва Републике Српске у Аустрији мр Младен Филиповић, те представници привреде из Аустрије и дијаспоре, а заинтересовани учесници имаће прилику и да у директној комуникацији траже одговоре на потенцијална питања и недоумице у вези са начином пословања у Аустрији.

Теме које ће бити обрађене током тренинга су сљедеће:

- Анализа стања у предузећу и спремност на извоз у ЕУ и Аустрију

- Стратегије за планирање и реализацију извоза

- Стање након избијања пандемије КОВИД-19 и услови пословња

- Тржишна анализа о аустријским привредним секторима

- Постојећи ресурси за извоз и активности које спроводи Представништво у Аустрији

Број учесника је ограничен на 15 ради ефикасности и учинковитости тренинга за сваког учесника. У случају да број пријава буде већи, направићемо подјелу у групе, те ћемо све учеснике благовремено обавијестити о терминима одржавања тренинга.

На тренинг се можете пријавити попуњавањем онлајн обрасца који је доступан путем линка: https://www.rep-srpska.at/sr/online-trening-q1-21/prijava/

Да бисте учествовали на тренингу неопходно је да посједујете стабилну интернет везу, у вашем дому или канцеларији, инсталирану апликацију Zoom на вашем рачунару, и да се пријавите за учешће на тренингу (путем горе наведеног линка).

Основна верзија Zoom апликације је бесплатна и можете је преузети путем линка: https://zoom.us/download. Након што се пријавите и испуните пријавни образац за учешће на тренингу, те инсталирате Zoom апликацију, сви учесници ће путем имејл-адресе добити линк преко којег ће сами моћи да приступе онлајн тренингу, наводи се у саопштењу.

Европска мрежа предузетништва Републике Српске стоји на располагању заинтересованим пословним субјектима за сва додатна питања путем имејла: een@rars-msp.org.

Коментари 0
Повезане вијести
Општина Источна Илиџа и Развојна агенција Српске потписали споразум о удруживању средстава Општина Источна Илиџа и Развојна агенција Српске потписали споразум о удруживању средстава
Ђорђу Грачанину прва награда за најбољу пословну идеју Ђорђу Грачанину прва награда за најбољу пословну идеју
Инфо-дан о акцелератор програму у понедјељак Инфо-дан о акцелератор програму у понедјељак
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    13h 10m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    10h 39m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    9h 57m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    4h 53m
    0
  • Сјећање на страдале – 25 година од НАТО бомбардовања РТС-а
    9h 21m
    0