Poziv preduzetnicima za učešće na treningu za privrednike

11.03.2021. 13:15
0
IZVOR: Katera

Razvojna agencija Republike Srpske u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Austriji, u okviru Evropske mreže preduzetništva, organizuje trening za privrednike „Poslovanje sa Austrijom, podrška izvozno orijentisanim privrednim subjektima Republike Srpske“.

U okviru mjera podrške privredi Republike Srpske, te radi prevazilaženja izazova koje je prouzrokovala pandemija virusa korona, Predstavništvo Republike Srpske u Austriji će tokom godine organizovati seriju interaktivnih onlajn treninga (putem platforme Zoom) o načinu i metodama ostvarivanja poslovne saradnje, te podrške pri izvozu koji su namijenjeni privrednim subjektima iz Republike Srpske.

Trening je prije svega namijenjen vlasnicima malih i srednjih preduzeća, visokom i srednjem menadžmentu i preduzetnicima u organizacijama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovne saradnje sa firmama iz Austrije.

Treninzi će biti organizovani svakog trećeg četvrtka u mjesecu, a prvi trening će biti organizovan 18. marta 2021. Predloženi termin održavanja treninga je 10.30 časova.
Sa zainteresovanim predstavnicima preduzeća razgovaraće šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji mr Mladen Filipović, te predstavnici privrede iz Austrije i dijaspore, a zainteresovani učesnici imaće priliku i da u direktnoj komunikaciji traže odgovore na potencijalna pitanja i nedoumice u vezi sa načinom poslovanja u Austriji.

Teme koje će biti obrađene tokom treninga su sljedeće:

- Analiza stanja u preduzeću i spremnost na izvoz u EU i Austriju

- Strategije za planiranje i realizaciju izvoza

- Stanje nakon izbijanja pandemije KOVID-19 i uslovi poslovnja

- Tržišna analiza o austrijskim privrednim sektorima

- Postojeći resursi za izvoz i aktivnosti koje sprovodi Predstavništvo u Austriji

Broj učesnika je ograničen na 15 radi efikasnosti i učinkovitosti treninga za svakog učesnika. U slučaju da broj prijava bude veći, napravićemo podjelu u grupe, te ćemo sve učesnike blagovremeno obavijestiti o terminima održavanja treninga.

Na trening se možete prijaviti popunjavanjem onlajn obrasca koji je dostupan putem linka: https://www.rep-srpska.at/sr/online-trening-q1-21/prijava/

Da biste učestvovali na treningu neophodno je da posjedujete stabilnu internet vezu, u vašem domu ili kancelariji, instaliranu aplikaciju Zoom na vašem računaru, i da se prijavite za učešće na treningu (putem gore navedenog linka).

Osnovna verzija Zoom aplikacije je besplatna i možete je preuzeti putem linka: https://zoom.us/download. Nakon što se prijavite i ispunite prijavni obrazac za učešće na treningu, te instalirate Zoom aplikaciju, svi učesnici će putem imejl-adrese dobiti link preko kojeg će sami moći da pristupe onlajn treningu, navodi se u saopštenju.

Evropska mreža preduzetništva Republike Srpske stoji na raspolaganju zainteresovanim poslovnim subjektima za sva dodatna pitanja putem imejla: een@rars-msp.org.

Komentari 0
Povezane vijesti
Opština Istočna Ilidža i Razvojna agencija Srpske potpisali sporazum o udruživanju sredstava Opština Istočna Ilidža i Razvojna agencija Srpske potpisali sporazum o udruživanju sredstava
Đorđu Gračaninu prva nagrada za najbolju poslovnu ideju Đorđu Gračaninu prva nagrada za najbolju poslovnu ideju
Info-dan o akcelerator programu u ponedjeljak Info-dan o akcelerator programu u ponedjeljak
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    11h 22m
    12
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    10h 18m
    0
  • Posljednji kondorov let
    23h 47m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    10h 22m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    7h 15m
    0