Правни факултет у Источном Сарајеву интензивира студентску праксу

15.05.2020. 13:50
0
ИЗВОР: Катера

Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву учествоваће у организовању Правне клинике Учење вјештине заступања у кривичном поступку. Циљ ове правне клинике је да студенти буду оспособљени да дјелују као будући практичари у правосуђукао судије, тужиоци или адвокати.

Учешће у раду правне клинике студенти ће крунисати коначним испитом у форми симулације цијелог тока главног претреса кривичног поступка. Током пројекта, студенти ће похађати предавања на бази специјализованих курикулума, имати предавања и подршку правних практичара, посјећивати судове и посматрати суђења.

Правни факултет организује правну клинику у сарадњи са Националним центром за државне судове (NCSC) – Канцеларија у БиХ, непрофитном организацијом са сједиштем у САД, која се бави унапређењем правосудне администрације у САД и широм свијета.

Слика

Студенти ће развити аналитичке способности и вјештине излагања и детаљно се упознати са практичним аспектима правосудног система Босне и Херцеговине. Такође, полазници SLP клинике ће имати  јединствено искуство које није доступно већини студента права у регији, и тиме добити компаративну предност на тржишту рада.

Ова активност представља наставак богатих активности на Правном факултету у виду организовања студентске праксе у институцијама (судови, Републичка управа за геодетске и имовинскоправне послове, Правобранилаштво БиХ, Правобранилаштво Републике Српске, и др.).

Више информација о овим активностима на: https://www.pravni.ues.rs.ba/upis.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Дан и крсна слава Правног факултета Обиљежен Дан и крсна слава Правног факултета
Пракса за ученике Средњошколског центар „Источна Илиџа“ у Болници „Србија“ Пракса за ученике Средњошколског центар „Источна Илиџа“ у Болници „Србија“
Кузмановић: Правни факултет школује правнике који знају да штите Српску Кузмановић: Правни факултет школује правнике који знају да штите Српску
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    5h 36m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 32m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    23h 17m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    20h 16m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    21h 28m
    0