Предсједништво БиХ: Предстоје тешки дани, епидемија није достигла врхунац

25.03.2020. 21:42
0

Епидемија коронавируса у БиХ још није достигла врхунац, предстоје тешки дани, што захтијева одлучне мјере како би се избјегле катастрофалне посљедице као у неким другим земљама, наводи се у заједничкој изјави чланова Предсједништва БиХ.

Сви нивои власти у БиХ предузели су све што је неопходно с циљем да се сачувају животи и здравље људи, што је и приоритет, а паралелно се продузимају и кораци како би се ублажио неминовни економски удар, истиче се у заједничкој изјави.

Чланови Предсједништва БиХ наглашавају да власти на свим нивоима, здравствени радници, полицајци, војници, инспектори, људи ангажовани у цивилној заштити и сви други, улажу огромне напоре како би се зауставило ширење корона вируса, те им на томе честитају.

- Међутим, сви ти напори неће дати резултат уколико се наредбе, мјере и препоруке не буду у потпуности поштовале и уколико сваки човјек не покаже властиту одговорност према себи, према члановима своје породице и према другим људима - наводи се у изјави.

Чланови Предсједништва БиХ позивају грађане да се стриктно придржавају свих прописаних наредби, мјера и препорука, те напомињу да апсолутна већина то и чини, на шта им је изаражена захвалност.

У заједничкој изјави се напомиње да, ипак, и даље има оних који неодоговорно крше прописане мјере и да такви заслужују најригорозније санкције, те су надлежне институције позване да то без одлагања чине, у складу са важећим законима.

- Свјесни да се свака земља суочава са проблемима изазваним пандемијом, ми као Предсједништво БиХ, и сваки од нас појединачно, на међународном плану подузимамо све што је потребно да обезбиједимо помоћ или куповину неопходне медицинске опреме којом би се ојачао наш задравствени систем. На томе раде и други нивои власти и институције - истиче се у изјави.

У изјави се наглашава да су неке земље већ помогле, неке припремају помоћ, а са бројним пријатељима се разговара, тако да БиХ и овај пут није остала и неће остати без помоћи, што ће свакако бити цијењено.

Чланови Предсједништва БиХ изразили су подршку и напорима које чине домаће компаније у производњи заштитне и друге медицинске опреме, хране и дезинфекцијских средстава.

- Поштовани грађани, позивамо вас да имате повјерење у институције система, да пратите њихове наредбе и упуте, те се придржавате прописаних мјера. Сачувајмо животе и здравље. Покажимо одговорност, солидарност и заједништво, јер је то услов да савладамо изазов са којим смо суочени - наводи се у заједничкој изјави.

 

Коментари 0
Повезане вијести
„Мали Шенген“ прихваћен
Додик: Вечерњи пријем је прослава почетка прогона Срба из Сарајева
Додик након сједнице Предсједништва позвао Комшића да поднесе оставку
Најчитаније
 • Соколац: СНСД против СНСД
  22.09.2020
  1
 • Мушкарац из ватреног оружја убио женску особу
  24.09.2020
  0
 • У пуцњави на Ступу мета био музичар и његова супруга
  23.09.2020
  0
 • Младен Тодоровић - човјек који је оживио ФАМОС и Пале
  17h 50m
  0
 • Сокочанин ухапшен због угрожавања сигурности и оштећења туђе ствари
  23.09.2020
  0