Представљена књига "Трагом мојих мисли" Татјане Марин

22.11.2023. 21:13
1
ИЗВОР: srna.rs

Књига "Трагом мојих мисли", чији је аутор полицијски службеник Татјана Марин, промовисана је вечерас у Источном Сарајеву.

Маринова је рекла новинарима да се савршено сналази у оквирима полицијског посла, али да се трансформише када почене писати.

- Полицијски посао на неки начин од мене тражи да будем професионална, строга, објективна, а писање је дио у којем је права Татјана Марин. Књига је саткана од неких мојих најдубљих мисли, мог виђења свијета, мојих пријатеља и околности - навела је Маринова и додала да је писање њена љубав од најранијег дјетињства.

Према њеним ријечима, корице књиге обилују знаковима који представљају њену личну симболику и било јој је незамисливо да се не нађу на њима.

Маринова је рекла да неће стати на једној књизи, да већ има материјала и за другу, као и да има апсолутну подршку колега.

Рецензент књиге Јадранка Регоје истакла је да је Маринова особа која никога не оставља равнодушним, а да су такви и њени текстови, које је окарактерисала као медитативну прозу.

- То су успутна запажања о животу, човјеку, свијету у којем живи и сусреће се са различитим изазовима. Сваки од тих малих лирских бисера је заправо једна дивна порука и подука коју бисмо могли у школама предочавати ученицима - указала је Регоје.

Она истиче да су записи Татјане Марин увијек на линији педагошког, едукативног, али и онога што предочава Библија.

Рецензент књиге Данијела Мрда рекла је да је Маринова, прије свега, изузетан полицијски службеник и да је дала немјерљив допринос локалној заједници у превенцији вршњачког насиља, као и у раду са просвјетним радницима и родитељима ученика.

- Тања је због свог комплексног и озбиљног посла сигурно често у ситуацији да искључи емоције. Перо и папир су њен издувни вентил од свакодневне фрустрације - нагласила је Мрда.

Татјана Марин рођена је у Сарајеву. Завршила је гимназију општег смјера и 11. класу Полицијске академије у Бањалуци и већ 17 година је запослена у Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

Промоција је организована под покровитељством Матичне библиотеке Источно Сарајево.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    ŠKK 23.11.2023. 00:26
    ?!
Повезане вијести
Одигране четири представе, сутра затварање фестивала у Источном Сарајеву Одигране четири представе, сутра затварање фестивала у Источном Сарајеву
Промовисан роман "Пиши, добри мој Нектарије" Маријане Петронић Промовисан роман "Пиши, добри мој Нектарије" Маријане Петронић
Једномјесечни притвор мушкарцу због мучења пса Једномјесечни притвор мушкарцу због мучења пса
Најчитаније
  • Изгорио аутомобил у Источном Сарајеву (ФОТО)
    11h 9m
    0
  • Сјећање на доктора и планинара Јова Елчића (ФОТО)
    2h 58m
    1
  • Кнез Милош - ослободилац и аутократа
    15h 35m
    0
  • Једномјесечни притвор мушкарцу због мучења пса
    11h 22m
    6
  • Ухапшен мушкарац, заплијењено више од килограм дроге
    13h 30m
    0