Predstavljena knjiga "Tragom mojih misli" Tatjane Marin

22.11.2023. 21:13
1
IZVOR: srna.rs

Knjiga "Tragom mojih misli", čiji je autor policijski službenik Tatjana Marin, promovisana je večeras u Istočnom Sarajevu.

Marinova je rekla novinarima da se savršeno snalazi u okvirima policijskog posla, ali da se transformiše kada počene pisati.

- Policijski posao na neki način od mene traži da budem profesionalna, stroga, objektivna, a pisanje je dio u kojem je prava Tatjana Marin. Knjiga je satkana od nekih mojih najdubljih misli, mog viđenja svijeta, mojih prijatelja i okolnosti - navela je Marinova i dodala da je pisanje njena ljubav od najranijeg djetinjstva.

Prema njenim riječima, korice knjige obiluju znakovima koji predstavljaju njenu ličnu simboliku i bilo joj je nezamislivo da se ne nađu na njima.

Marinova je rekla da neće stati na jednoj knjizi, da već ima materijala i za drugu, kao i da ima apsolutnu podršku kolega.

Recenzent knjige Jadranka Regoje istakla je da je Marinova osoba koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a da su takvi i njeni tekstovi, koje je okarakterisala kao meditativnu prozu.

- To su usputna zapažanja o životu, čovjeku, svijetu u kojem živi i susreće se sa različitim izazovima. Svaki od tih malih lirskih bisera je zapravo jedna divna poruka i poduka koju bismo mogli u školama predočavati učenicima - ukazala je Regoje.

Ona ističe da su zapisi Tatjane Marin uvijek na liniji pedagoškog, edukativnog, ali i onoga što predočava Biblija.

Recenzent knjige Danijela Mrda rekla je da je Marinova, prije svega, izuzetan policijski službenik i da je dala nemjerljiv doprinos lokalnoj zajednici u prevenciji vršnjačkog nasilja, kao i u radu sa prosvjetnim radnicima i roditeljima učenika.

- Tanja je zbog svog kompleksnog i ozbiljnog posla sigurno često u situaciji da isključi emocije. Pero i papir su njen izduvni ventil od svakodnevne frustracije - naglasila je Mrda.

Tatjana Marin rođena je u Sarajevu. Završila je gimnaziju opšteg smjera i 11. klasu Policijske akademije u Banjaluci i već 17 godina je zaposlena u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Promocija je organizovana pod pokroviteljstvom Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    ŠKK 23.11.2023. 00:26
    ?!
Povezane vijesti
Odigrane četiri predstave, sutra zatvaranje festivala u Istočnom Sarajevu Odigrane četiri predstave, sutra zatvaranje festivala u Istočnom Sarajevu
Promovisan roman "Piši, dobri moj Nektarije" Marijane Petronić Promovisan roman "Piši, dobri moj Nektarije" Marijane Petronić
Jednomjesečni pritvor muškarcu zbog mučenja psa Jednomjesečni pritvor muškarcu zbog mučenja psa
Najčitanije
  • Izgorio automobil u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    12h 45m
    0
  • Sjećanje na doktora i planinara Jova Elčića (FOTO)
    4h 34m
    1
  • Jednomjesečni pritvor muškarcu zbog mučenja psa
    12h 58m
    7
  • Knez Miloš - oslobodilac i autokrata
    17h 11m
    0
  • Uhapšen muškarac, zaplijenjeno više od kilogram droge
    15h 6m
    0