Представљена књига "Вила са Кошара" Невена Милаковића

25.06.2023. 21:57
0
ИЗВОР: srna.rs

У Културном центру Источно Ново Сарајево вечерас је, у оквиру манифестације "Принципови дани", представљена збирка родољубиве поезије "Вила са Кошара" аутора Невена Милаковића.

Милаковић је рекао да књига представља избор из његове родољубиве поезије, у којој се налази 100 пјесама.

- Ту су пјесме које обрађују комплетну српску историју од Косовског боја па до боја на Кошарама - напоменуо је Милаковић.

Он је додао да тренутно ради на избору духовне поезије, јер, како каже, има доста широк дијапазон и опус тема, а пише и љубавну поезију.

- Циљ ми је да објавим неколико књига у којима ће бити сажета моја поезија која стварам већ скоро пола вијека - додао је Милаковић.

Милаковић више од двије деценије живи и ствара у Бару и аутор је пјесме "Вила са Кошара", за коју многи мисле да је народна пјесма.

Осим пјесме "Вила са Кошара", по којој је збирка и добила име, у књизи су и већ познате пјесме у народу "Светиње", "Ђедов завјет", "Молитва" и многе друге.

У оквиру манифестације "Принципови дани" сутра ће бити отворена изложба под називом "Култура на фронту" аутора Милијане Бојић и Сузане Пешевић Стојановић.

Изложба ће бити постављена на Тргу Србија у Источном Новом Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
Књижевно вече са Невеном Милаковићем у Палама Књижевно вече са Невеном Милаковићем у Палама
Отворена изложба “Српске православне цркве – нацрти и пројекти /1878-1941/” Отворена изложба “Српске православне цркве – нацрти и пројекти /1878-1941/”
Вечерас концерт „У сусрет Видовдану“ у Источном Новом Сарајеву Вечерас концерт „У сусрет Видовдану“ у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Владо Шипчић – посљедњи четник који је оружану борбу са комунистима водио до 1957. године
    12h 16m
    19
  • ИНТЕРВЈУ: Војислав Војо Чаркић – Легендарни прота Војо
    11h 56m
    1
  • Привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    15h 19m
    0
  • На данашњи дан формирана Војска Републике Српске
    16h 16m
    12
  • Састанак о уређењу и одржавању гробља “Црквице”
    13h 13m
    0