Представљена збирка поезије сестара Васиљевић "Без наслова" (ФОТО)

26.02.2022. 23:03
0
ИЗВОР: Катера

Збирка поезије сестара Васиљевић "Без наслова" представљена је вечерас у Културном центру Источно Ново Сарајево кроз пројекцију документарног филма "Сара", као помен на прерано преминуле сестре Свјетлану и Андреу.

Сала Културног центра била је мала да прими све заинтересоване који су жељели да вечерас погледају овај филм, а вече је било изузетно емотивно и ријетки су они који нису пустили сузу гледајући овај филм.

Аутор књиге је Рада Васиљевић, мајка прерано преминулих дјевојчица Андрее и Свјетлане, а издавач књиге и аутор филма је Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске.

Слика


Документарни филм "Сара" представља причу о збирци поезије дјевојчица Андрее и Свјетлане Васиљевић, 16 година након њихове трагичне погибије.

Филм говори о непролазном болу и патњи њихове мајке Раде и њене упорне борбе да изузетност и неостварени таленат ова два анђела не прекрије заборав.

Андреа и Свјетлана, дјевојчице од десет и 15 година, вољеле су да пишу и цртају, имале су велике планове за будућност, који су у дјелићу секунде, једног кобног септембарског дана 2005. године, заувијек прекинути у саобраћајној несрећи.

Слика


Њихове радове сачувала је мајка Рада, а дио је уврстила у књигу "Без наслова".

Промоција књиге "Без наслова" кроз пројекцију документарног филма биће одржани и у уторак, 1. марта 2022. године у Културном центру "Пале" са почетком у 19.00 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Документарни филм „Сара“ - помен на прерано преминуле сестре Васиљевић (ВИДЕО) Документарни филм „Сара“ - помен на прерано преминуле сестре Васиљевић (ВИДЕО)
Живот иде даље - порука филма "Сара" и књиге "Без наслова" Живот иде даље - порука филма "Сара" и књиге "Без наслова"
Потресни филм "Без наслова" о поезији сестара Васиљевић изазвао јаке емоције публике Потресни филм "Без наслова" о поезији сестара Васиљевић изазвао јаке емоције публике
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    7h 58m
    6
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    8h 3m
    1
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    8h 55m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    21h 25m
    0
  • Саобраћајна незгода на путу Љубогошта-Подроманија
    9h 9m
    0