Представници борачких организација осудили покушај паљења заставе Српске изнад Војковића

02.01.2022. 17:02
0
ИЗВОР: КАТЕРА

Представници Борачке организације "Илиџански борац" и Борачке организације Републике Српске оштро су осудили данашње паљење заставе Републике Српске на Кундовачи, изнад Војковића, у општини Источна Илиџа.

Предсједник БО "Илиџански борац" Слободан Маунага рекао је да је случај пријављен полицији, те да очекује да починилац овог чина буде приведен правди.

Маунага је истакао да су напола изгорјелу заставу Републике Српске примјетили представници ове борачке организације, приликом редовног обиласка локације и мијењања заставе поводом предстојећег Дана Републике Српске - 9. јануара.

Осуде због покушаја паљења српске заставе стигле су данас и из Борачке организације Републике Српске, а предсједник Предсједништва БОРС Александар Савић је рекао да ова организација најоштрије осуђује овај вандалски чин, пренијела је Новинска агенција СРНА.

Савић је у изјави за СРНА-у рекао да овај акт не доприноси помирењу народа у БиХ, те да је он највјероватније осмишљен поводом прославе 30 година постојања Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
„Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја „Васкршње радости“ у Источној Илиџи 8. маја
Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа Одржан састанак са представницима Удружења пчелара „Рој“ из Источне Илиџа
Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака Млади уређивали терен за одбојку на пијеску и некрополу стећака
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 58m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    16h 31m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    16h 12m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    21h 23m
    0
  • У суботу обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој
    23h 7m
    13