Predstavnici boračkih organizacija osudili pokušaj paljenja zastave Srpske iznad Vojkovića

02.01.2022. 17:02
0
IZVOR: KATERA

Predstavnici Boračke organizacije "Ilidžanski borac" i Boračke organizacije Republike Srpske oštro su osudili današnje paljenje zastave Republike Srpske na Kundovači, iznad Vojkovića, u opštini Istočna Ilidža.

Predsjednik BO "Ilidžanski borac" Slobodan Maunaga rekao je da je slučaj prijavljen policiji, te da očekuje da počinilac ovog čina bude priveden pravdi.

Maunaga je istakao da su napola izgorjelu zastavu Republike Srpske primjetili predstavnici ove boračke organizacije, prilikom redovnog obilaska lokacije i mijenjanja zastave povodom predstojećeg Dana Republike Srpske - 9. januara.

Osude zbog pokušaja paljenja srpske zastave stigle su danas i iz Boračke organizacije Republike Srpske, a predsjednik Predsjedništva BORS Aleksandar Savić je rekao da ova organizacija najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin, prenijela je Novinska agencija SRNA.

Savić je u izjavi za SRNA-u rekao da ovaj akt ne doprinosi pomirenju naroda u BiH, te da je on najvjerovatnije osmišljen povodom proslave 30 godina postojanja Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    16h 57m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    15h 52m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    10h 40m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    11h 46m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    20h 14m
    0