Представници Електротехничког факултета у Источном Сарајеву посјетили компанију „Фуџицу“

06.02.2023. 14:09
0
ИЗВОР: katera.news

Декан Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву Божидар Поповић и продекан за наставу Срђан Лале, заједно са амбасадором БиХ у Јапану Синишом Берјаном, посјетили су свјетски познату мултинационалну корпорацију Фуџицу /Fujitsu/ у Јокохами.

Представници EТФ-a су са менаџментом Фуџицу корпорације (Youji Sakamoto, Head of Factory, Shinnosuke Okubo, Head of Emerging Technology) разговарали о обављању стручне праксе за студенте овог факултета, као и организовању студијских посјета. Такође су имала прилику и да се упознају са радом корпорације, производима, историјом настанка и пословањем корпорације.

Фуџицу корпорација, са сједиштем у Токију, има више од 130.000 запослених у 180 земаља свијета. Главни производи корпорације су персонални рачунари, лаптопови, супер-рачунари и друга напредна ИТ опрема. Фуџицу корпорација је једна од водећих свјетских корпорација у примјени најмодернијих технологија из области развоја нових генерација супер-рачунара, вјештачке интелигенције, биометријских система, интернета ствари и дигитализације.

Представници ЕТФ-а су боравили у вишедневној посјети Јапану, гдје су договорили сарадњу са три престижна национална јапанска универзитета. Они су од 30. јануара до 4. фебруара боравили у Јапану, те су у пратњи амбасадора БиХ у тој земљи Синише Берјана посјетили три јапанска универзитета у вишемилионским префектурама Гунма, Нагано и Вакајама.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“ Кошаркаши „Славије“ у недјељу дочекују „Посушје“
Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Новчана подршка матурантима од општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    20h 54m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    18h 29m
    7
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    23h 37m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    4h 28m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    2h 55m
    0