Predstavnici Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu posjetili kompaniju „Fudžicu“

06.02.2023. 14:09
0
IZVOR: katera.news

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Božidar Popović i prodekan za nastavu Srđan Lale, zajedno sa ambasadorom BiH u Japanu Sinišom Berjanom, posjetili su svjetski poznatu multinacionalnu korporaciju Fudžicu /Fujitsu/ u Jokohami.

Predstavnici ETF-a su sa menadžmentom Fudžicu korporacije (Youji Sakamoto, Head of Factory, Shinnosuke Okubo, Head of Emerging Technology) razgovarali o obavljanju stručne prakse za studente ovog fakulteta, kao i organizovanju studijskih posjeta. Takođe su imala priliku i da se upoznaju sa radom korporacije, proizvodima, istorijom nastanka i poslovanjem korporacije.

Fudžicu korporacija, sa sjedištem u Tokiju, ima više od 130.000 zaposlenih u 180 zemalja svijeta. Glavni proizvodi korporacije su personalni računari, laptopovi, super-računari i druga napredna IT oprema. Fudžicu korporacija je jedna od vodećih svjetskih korporacija u primjeni najmodernijih tehnologija iz oblasti razvoja novih generacija super-računara, vještačke inteligencije, biometrijskih sistema, interneta stvari i digitalizacije.

Predstavnici ETF-a su boravili u višednevnoj posjeti Japanu, gdje su dogovorili saradnju sa tri prestižna nacionalna japanska univerziteta. Oni su od 30. januara do 4. februara boravili u Japanu, te su u pratnji ambasadora BiH u toj zemlji Siniše Berjana posjetili tri japanska univerziteta u višemilionskim prefekturama Gunma, Nagano i Vakajama.

Komentari 0
Povezane vijesti
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevi Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevi
Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
U Srpskoj morbilama zaražena 44 lica, u Istočnom Sarajevu jedan slučaj zaraze U Srpskoj morbilama zaražena 44 lica, u Istočnom Sarajevu jedan slučaj zaraze
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    2h 39m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    20h 44m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    23h 32m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    16h 53m
    0
  • Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
    20h 32m
    4