Представници Електротехничког факултета у посјети престижном Шиншу универзитету у Јапану (ФОТО)

31.01.2023. 11:47
1
ИЗВОР: katera.news

Декан Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву проф. Божидар Поповић и продекан за наставу проф. Срђан Лале, заједно са амбасадором БиХ у Јапану Синишом Берјаном, боравили су на радном састанку са представницима Шиншу универзитета у граду Нагану у Јапану.

У име Шиншу Универзитета састанку су присуствовали проректор проф. Јошихико Амано (Yoshihiko Amano), декан и замјеник декана, као и руководиоци департмана Факултета инжењерских наука.

Приликом посјете договорено је и усаглашено потписивање споразума о сарадњи између Електротехничког и Машинског факултета из Источног Сарајева и Факултета инжењерских наука Шиншу Универзитета. Споразумом су дефинисане различите активности које обухватају размијену студената и академског особља и научно-истраживачку сарадњу. Професори са Шиншу Универзитета су изразили жељу да учествују у раду Симпозијума Инфотех-Јахорина.

  • Слика
  • Слика

Фото: Уступљене фотографије

Универзитет у Источном Сарајеву и престижни Шиншу универзитет из Јапана, који спада у 1000 најбољих универзитета у свијету, посредством Амбасаде БиХ у Јапану, у априлу прошле године потписали су споразум о сарадњи на период од пет година.

Ова изузетно респектабилна јапанска високошколска установа са пет кампуса, основана давне 1949. године, неколико година за редом проглашена је најбољим еколошким јапанским универзитетом.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Milo 31.01.2023. 12:47
    Bravo Laki.. :)
Повезане вијести
Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
ЕТФ наградио побједнике такмичења у изради мобилних апликација (ФОТО) ЕТФ наградио побједнике такмичења у изради мобилних апликација (ФОТО)
Број жртава земљотреса повећан на 55 Број жртава земљотреса повећан на 55
Најчитаније
  • Вељко Вулетић - Легенда ЕТФ-а Универзитета у Источном Сарајеву
    22h 44m
    6
  • Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
    13h 25m
    0
  • Годишњица страдања Милице Ракић
    22h 44m
    0
  • Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
    18h 58m
    0
  • Грађани траже помоћ због змија
    9h 37m
    0