Predstavnici Elektrotehničkog fakulteta u posjeti prestižnom Šinšu univerzitetu u Japanu (FOTO)

31.01.2023. 11:47
1
IZVOR: katera.news

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. Božidar Popović i prodekan za nastavu prof. Srđan Lale, zajedno sa ambasadorom BiH u Japanu Sinišom Berjanom, boravili su na radnom sastanku sa predstavnicima Šinšu univerziteta u gradu Naganu u Japanu.

U ime Šinšu Univerziteta sastanku su prisustvovali prorektor prof. Jošihiko Amano (Yoshihiko Amano), dekan i zamjenik dekana, kao i rukovodioci departmana Fakulteta inženjerskih nauka.

Prilikom posjete dogovoreno je i usaglašeno potpisivanje sporazuma o saradnji između Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta iz Istočnog Sarajeva i Fakulteta inženjerskih nauka Šinšu Univerziteta. Sporazumom su definisane različite aktivnosti koje obuhvataju razmijenu studenata i akademskog osoblja i naučno-istraživačku saradnju. Profesori sa Šinšu Univerziteta su izrazili želju da učestvuju u radu Simpozijuma Infoteh-Jahorina.

  • Slika
  • Slika

Foto: Ustupljene fotografije

Univerzitet u Istočnom Sarajevu i prestižni Šinšu univerzitet iz Japana, koji spada u 1000 najboljih univerziteta u svijetu, posredstvom Ambasade BiH u Japanu, u aprilu prošle godine potpisali su sporazum o saradnji na period od pet godina.

Ova izuzetno respektabilna japanska visokoškolska ustanova sa pet kampusa, osnovana davne 1949. godine, nekoliko godina za redom proglašena je najboljim ekološkim japanskim univerzitetom.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Milo 31.01.2023. 12:47
    Bravo Laki.. :)
Povezane vijesti
Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih
Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu Veljko Vuletić - Legenda ETF-a Univerziteta u Istočnom Sarajevu
ETF nagradio pobjednike takmičenja u izradi mobilnih aplikacija (FOTO) ETF nagradio pobjednike takmičenja u izradi mobilnih aplikacija (FOTO)
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    20h 32m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    20h 14m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    21h 8m
    8
  • Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
    18h 3m
    0
  • Premješteni posmrtni ostaci Bate Živojinovića iz Aleje zaslužnih građana
    17h 5m
    0