Премијер Кантона Сарајево на удару СДА због посјете Србији

28.11.2019. 10:29
0
ИЗВОР: Tanjug

Странка демократске акције БиХ Бакира Изетбеговића замјерила премијеру Кантона Сарајево Едину Форту што је прије неколико дана боравио у Србији.

Он је, наиме, прије неколико дана учествовао на 4. Регионалном форуму младих лидера у Новом Саду, а СДА му замјера и што се сликао поред српских обиљежја с премијером Војводине Игором Мировићем.

У тој странци сматрају да је Форто одласком у Србију уочи 25. новембра, Дана државности БиХ, који се обиљежава само у појединим дијеловима Федерације, “понизио БиХ” и показао “поданички однос” према колеги из Војводине.

-Скандалозно је да је Форто на састанку с премијером Војводине Игором Мировићем у поданичком тону позивао на 'повезивање', јер је управо Мировић познат по пропагирању великосрпске политике усмјерене против територијалног интегритета БиХ- наглашава се у саопштењу СДА.

Премијер Един Форто, који је на форуму у Новом Саду био један од говорника на панелу “Лидери који дефинишу будућност, будућност која дефинише лидере”, изјавио је да га не занима то како СДА види његов одлазак у Србију и начин понашања приликом сусрета са колегом из Војводине.

-Немам праксу коментарисања саопштења Странке демократске акције- рекао је Форто за Политику.

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО) Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    2h 15m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    20h 37m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    21h 52m
    1
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    17h 45m
    0
  • Скупштина Џудо савеза Српске без кворума
    20h 51m
    1