Premijer Kantona Sarajevo na udaru SDA zbog posjete Srbiji

28.11.2019. 10:29
0
IZVOR: Tanjug

Stranka demokratske akcije BiH Bakira Izetbegovića zamjerila premijeru Kantona Sarajevo Edinu Fortu što je prije nekoliko dana boravio u Srbiji.

On je, naime, prije nekoliko dana učestvovao na 4. Regionalnom forumu mladih lidera u Novom Sadu, a SDA mu zamjera i što se slikao pored srpskih obilježja s premijerom Vojvodine Igorom Mirovićem.

U toj stranci smatraju da je Forto odlaskom u Srbiju uoči 25. novembra, Dana državnosti BiH, koji se obilježava samo u pojedinim dijelovima Federacije, “ponizio BiH” i pokazao “podanički odnos” prema kolegi iz Vojvodine.

-Skandalozno je da je Forto na sastanku s premijerom Vojvodine Igorom Mirovićem u podaničkom tonu pozivao na 'povezivanje', jer je upravo Mirović poznat po propagiranju velikosrpske politike usmjerene protiv teritorijalnog integriteta BiH- naglašava se u saopštenju SDA.

Premijer Edin Forto, koji je na forumu u Novom Sadu bio jedan od govornika na panelu “Lideri koji definišu budućnost, budućnost koja definiše lidere”, izjavio je da ga ne zanima to kako SDA vidi njegov odlazak u Srbiju i način ponašanja prilikom susreta sa kolegom iz Vojvodine.

-Nemam praksu komentarisanja saopštenja Stranke demokratske akcije- rekao je Forto za Politiku.

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    16h 59m
    0
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    16h 15m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    13h 31m
    4
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    11h 53m
    0
  • Danas Markovdan
    20h 41m
    0