Преминуо дјечак Вук Ерцег након шест година борбе за живот

24.09.2019. 10:41
0
ИЗВОР: Srpska.info

Дјечак Вук Ерцег, који је шест година био у коми узрокованој повредама главе приликом пада са литице у Ташмајданском парку 2013. године, преминуо је у понедјељак у болници у Москви, јавља Н1.

Вук је из клинике у Тиршовој, у којој је провео посљедњих шест година, недавно пребачен на институт “Склифасовски” у Москви, гдје је оперисан због инфекције на мозгу са којом се борио више од три године.

Вук Ерцег имао је 10 година када је у априлу 2013. године пропао кроз оштећену заштитну ограду на Ташмајдану. Бјежећи од пчеле, пао је низ литицу високу око 10 метара.

Задобио је тешке повреде, угњечење великог и малог мозга. Поред тешких повреда његово стање се закомпликовало инфекцијом мозга и усне дупље, а годинама се налазио у коми.

Суђење у случају Вукове несреће

Вукова мајка Ирена Петровић прије неколико недјеља рекла је за Блиц да за случај њеног сина није крива само пчела од које је Вук бјежећи пао, ни литица која је била стрма, већ криви и тадашње градске власти против којих је поднијела кривичну пријаву.

Како она наводи између сваке шипке на тој кобној огради размак је био 14 центиметара, а Вук је пао на мјесту гдје су недостајале двије, те је празнина била широка скоро 30 центиметара.

– За овај пропуст градске власти још нико није одговарао иако су медицински вјештаци установили да моје дијете има стопостотан инвалидитет – рекла је она у ранијем разговору за овај лист.

Како је тада испричала, постији спор и са доктроком неурохирургом.

– Због пропуста докторке неурохирурга, није на вријеме уочен епидурални хематом, те се мом сину, не због урођене патологије, већ људских фактора и грешке, прекинуло нормално дјетињство. Још се питам због чега овај спор још није ријешен – рекла је Ирена недавно за Блиц.

Коментари 0
Повезане вијести
Сергеј Ступар стигао у Москву на лијечење Сергеј Ступар стигао у Москву на лијечење
Радосне вијести - Сергеј Ступар отпутовао у Москву на лијечење Радосне вијести - Сергеј Ступар отпутовао у Москву на лијечење
Дивне вијести - Сергеј Ступар идуће седмице одлази на лијечење у Москву Дивне вијести - Сергеј Ступар идуће седмице одлази на лијечење у Москву
Најчитаније
  • Легенда о Милуну Мимићу
    4h 10m
    9
  • Сјећање на убијене цивиле у селу Пресјеница
    3h 14m
    11
  • Велики улов цариника на прелазу Стара Градишка: И они остали у шоку
    20h 59m
    0
  • Бол родитеља убијеног дјечака Горана Бозала не јењава деценијама
    6h 17m
    1
  • Аутомобил ударио дјечака у Бијељини, има тешке повреде
    19h 12m
    0