Преминуо Славко Јовичић Славуј

10.02.2022. 19:04
2
ИЗВОР: Катера

Данас је у Палама у 69. години живота преминуо Славко Јовичић Славуј, сазнаје портал Катера.

Славко Јовичић је рођен 1953. године у Дољанима код Хаџића. Године 1990. године завршио је Вишу управну школу у Сарајеву и потом се запослио као замјеник начелника и инспектор у Државној служби безбједности.

Највећи дио рата Јовичић је био заточен у логору Силос у Тарчину у којем је остао заробљен три и по године. Он је послије 1.334 дана проведена у паклу логора, 19. јануара 1996. године размијењен заједно са другим затвореницима.

Иако је прошао голготу сарајевских логора, остао је да живи у Сарајеву. У политику је ушао да се бори за истину о страдању Срба.

По завршетку рата почиње радити као инспектор државне безбједности у Министарству унутрашњих послова Републике Српске све до 2004. године, када је постао потпредсједник Савеза логораша Републике Српске. Ту функцију је обављао двије године, а онда је на изборима 2006. године изабран за посланик у Представничком дому Парламента БиХ.

Вријеме и мјесто сахране ће бити накнадно саопштени.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Pale 11.02.2022. 09:48
    Pocivaj u miru... Iskreno saucesce porodici...
  • Generic placeholder image
    Ђорђо 10.02.2022. 20:29
    “О покојнику све најбоље”!?
    Вријеме је због ради истине разоткрити умрежени систем правосуђа БиХ. Објасните како је негирао себе, поредећи његову књигу о Силосу и наступ у тв емисији “Живот прича”, Татјане Вејтеховски! Након тога је Зорица Ђурђевић покренула предмет Мустафа Дивјан и други који је пао на “кантонални” и тиме избјегнута веза са предметом Силос и избјегнута командна одговорност АБИХ. Узгред, Славуј није био учесник догађања! А да не спомињемо, његово политичко ангажовање које је оставило простор Браниславу Дукићу припаднику ОС АБиХ, да нам 15 година буде предсједник СЛРС!
Повезане вијести
Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО) Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
Прикупљено 55 доза крви у Палама Прикупљено 55 доза крви у Палама
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    11h 5m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    19h 57m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    13h 48m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    17h 33m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    8h 40m
    4