Preminuo Slavko Jovičić Slavuj

10.02.2022. 19:04
2
IZVOR: Katera

Danas je u Palama u 69. godini života preminuo Slavko Jovičić Slavuj, saznaje portal Katera.

Slavko Jovičić je rođen 1953. godine u Doljanima kod Hadžića. Godine 1990. godine završio je Višu upravnu školu u Sarajevu i potom se zaposlio kao zamjenik načelnika i inspektor u Državnoj službi bezbjednosti.

Najveći dio rata Jovičić je bio zatočen u logoru Silos u Tarčinu u kojem je ostao zarobljen tri i po godine. On je poslije 1.334 dana provedena u paklu logora, 19. januara 1996. godine razmijenjen zajedno sa drugim zatvorenicima.

Iako je prošao golgotu sarajevskih logora, ostao je da živi u Sarajevu. U politiku je ušao da se bori za istinu o stradanju Srba.

Po završetku rata počinje raditi kao inspektor državne bezbjednosti u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske sve do 2004. godine, kada je postao potpredsjednik Saveza logoraša Republike Srpske. Tu funkciju je obavljao dvije godine, a onda je na izborima 2006. godine izabran za poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Vrijeme i mjesto sahrane će biti naknadno saopšteni.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Pale 11.02.2022. 09:48
    Pocivaj u miru... Iskreno saucesce porodici...
  • Generic placeholder image
    Đorđo 10.02.2022. 20:29
    “O pokojniku sve najbolje”!?
    Vrijeme je zbog radi istine razotkriti umreženi sistem pravosuđa BiH. Objasnite kako je negirao sebe, poredeći njegovu knjigu o Silosu i nastup u tv emisiji “Život priča”, Tatjane Vejtehovski! Nakon toga je Zorica Đurđević pokrenula predmet Mustafa Divjan i drugi koji je pao na “kantonalni” i time izbjegnuta veza sa predmetom Silos i izbjegnuta komandna odgovornost ABIH. Uzgred, Slavuj nije bio učesnik događanja! A da ne spominjemo, njegovo političko angažovanje koje je ostavilo prostor Branislavu Dukiću pripadniku OS ABiH, da nam 15 godina bude predsjednik SLRS!
Povezane vijesti
Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu
U nedjelju guslarsko veče u Palama U nedjelju guslarsko veče u Palama
U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    21h 58m
    13
  • Preminula Vera Grgić
    4h 9m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    4h 53m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    8h 58m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    9h 2m
    2