Препоруке за свирку уживо: Један музичар на четири квадратна метра

21.05.2021. 17:35
0
ИЗВОР: Srpskainfo.com

У Републици Српској од данас је дозвољено организовање музике уживо на отвореним дијеловима угоститељских објеката за смјештај, исхрану и пиће, а Институт за јавно здравство РС је издао и препоруке за организацију.

Извођење музике уживо се може организовати у току радног времена објекта, али у укупном трајању од максимално пет часова, за припрему, наступ и завршетак.

Сваки угоститељски објекат мора водити евиденцију музичара за сваки дан када је музика уживо организована (евиденција обухвата име и презиме и контакт телефон).

Приликом доласка у угоститељски објекат музичарима се мјери температура и обистом се води евиденција. Особе које имају повишену температуру враћају се кући.

Музичари који имају симптоме заразне болести (повишена тјелесна температура, респираторни симптоми као кашаљ и кратак дах, бол у грлу, малаксалост, бол у мишићима, дијареју, повраћање…) или код којих постоји сумња или потврђена Ковид-19 инфекција, као и они који су били у контакту са особама са сумњом или потврђеном Ковид-19 инфекцијом не смију учествовати у извођењу музике у угоститељским објектима.

За вријеме боравка у угоститељском објекту, укључујући долазак и одлазак, музичари треба да одржавају физичку дистанцу од најмање два метра, како између себе тако и према гостима као и да спроводе правилну хигијену руку.

За вријеме одмора музичари морају поштовати физичку дистанцу од два метра, као и максималан број особа који може сједити за једним, односно два стола.

Између бине (простора за извођење музике) и столова потребно је обезбједити удаљеност од четири метра. Бина треба да буде толике површине да се обезбиједи физичка дистанца од два метра између музичара – један музичар на четири метра квадратна.

Приликом извођења музике није дозвољено кретање музичара ван бине.

Јачина звука музике која се изводи треба да буде толике јачине да омогућава нормалан говор међу особама које сједе за једним столом без потребе да се примичу једни другима.

Јачина звука бенда је просјечна вриједност 95 dB, максимална вриједност у „пику“ 125 dB, а одговорна особа из бенда треба да периодично мјери и коригује јачину звука.

Коментари 0
Повезане вијести
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској
За децембарске пензије 116,3 милиона КМ, исплата 3. јануара За децембарске пензије 116,3 милиона КМ, исплата 3. јануара
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    18h 48m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    16h 50m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    15h 43m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    15h 48m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    14h 51m
    1