Пресуда у случају "Крунић" у петак

13.07.2022. 17:52
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Пресуда оптуженима за убиство бањалучког бизнисмена Славише Крунића и његовог пратиоца Жарка Павловића требало би да буде објављена у петак у бањалучком Окружном суду, након изношења завршних ријечи одбране свих оптужених.

Татјана Савић, адвокат првооптуженог Бенедија Ђукановића, рекла је јуче у изношењу завршних ријечи да је судски поступак био пун незаконитости и тешко се може наћи законито прибављен доказ, као и да тужилаштво није успјело одговорити зашто и како је убијен Славиша Крунић, а између осталог ни да нема доказа да је њен брањеник на дан убиства био на лицу мјеста као и да би суд требало да из списа издвоји све незаконите доказе и "суди на основу оног што остане".

У овом случају оптужени су и Емилио Балдо и Родољуб Гајић,  бивши радник Агенције "Сецтор Сецуритy", који је оптужен за помагање у убиству.  У злочину је учествовао и Жељко Ковачевић, који је убијен на лицу мјеста 22. априла 2019. године при размјени ватре.

Савићева је, између осталог, навела да је истрага препуна рупа, да бројни докази нису прикупљени на вријеме те да нису скинути ни кључни докази са видео-надзора.

 

Како тврди, тужилац је истрагу први дан препустио полицији, која је "прикупљала доказе који би се уклопили у њихову  верзију догађаја", а да је једино одбрани било стало да докаже истину.

Сматра да ниједан доказ тужилаштва Ђукановића "не ставља на лице мјеста".

Како је рекла, захваљајући вјештачењу одбрана је дала неке одговоре како је убијен Крунић и то се није десило онако како оптужница тврди, а да је суд одбио 3Д реконструкцију догађаја којом се могло утврдити како се све догодило и која је коштала 3.000 евра, али оптужени није имао новца за њу.

Говорећи о ДНК трагу Ђукановића на једној од пушака, Савићева је рекла да је одбрана доказала да је прије злочина на око мјесец Ђукановић аутоматску пушку дао Ковачевићу ради криволова.

- Како се пушка нашла на мјесту злочина, то не знамо - рекла је Савићева, која је додала да Ђукановићев ДНК на њој не мора да значи да је он починио злочин, а траг је мијешан и не може се нити утврдити вријеме настанка, ни временски редослијед контакта са предметом. Савићева је такође рекла да је један свједок тврдио да је видио два лица која су извиђала терен у близини Крунићевог имања, али међу њима нису оптужени јер су му показане њихове фотографије и није их препознао.

Крунић и Павловић убијени су 22. априла 2019. године у близини Крунићеве куће у Гламочанима, код Лакташа, када је рањен и Крунићев возач Горан Илић.

Коментари 0
Повезане вијести
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 9m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    18h 6m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    2h 20m
    1
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    16h 28m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    18h 42m
    3