Presuda u slučaju "Krunić" u petak

13.07.2022. 17:52
0
IZVOR: nezavisne.com

Presuda optuženima za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića trebalo bi da bude objavljena u petak u banjalučkom Okružnom sudu, nakon iznošenja završnih riječi odbrane svih optuženih.

Tatjana Savić, advokat prvooptuženog Benedija Đukanovića, rekla je juče u iznošenju završnih riječi da je sudski postupak bio pun nezakonitosti i teško se može naći zakonito pribavljen dokaz, kao i da tužilaštvo nije uspjelo odgovoriti zašto i kako je ubijen Slaviša Krunić, a između ostalog ni da nema dokaza da je njen branjenik na dan ubistva bio na licu mjesta kao i da bi sud trebalo da iz spisa izdvoji sve nezakonite dokaze i "sudi na osnovu onog što ostane".

U ovom slučaju optuženi su i Emilio Baldo i Rodoljub Gajić,  bivši radnik Agencije "Sector Security", koji je optužen za pomaganje u ubistvu.  U zločinu je učestvovao i Željko Kovačević, koji je ubijen na licu mjesta 22. aprila 2019. godine pri razmjeni vatre.

Savićeva je, između ostalog, navela da je istraga prepuna rupa, da brojni dokazi nisu prikupljeni na vrijeme te da nisu skinuti ni ključni dokazi sa video-nadzora.

 

Kako tvrdi, tužilac je istragu prvi dan prepustio policiji, koja je "prikupljala dokaze koji bi se uklopili u njihovu  verziju događaja", a da je jedino odbrani bilo stalo da dokaže istinu.

Smatra da nijedan dokaz tužilaštva Đukanovića "ne stavlja na lice mjesta".

Kako je rekla, zahvaljajući vještačenju odbrana je dala neke odgovore kako je ubijen Krunić i to se nije desilo onako kako optužnica tvrdi, a da je sud odbio 3D rekonstrukciju događaja kojom se moglo utvrditi kako se sve dogodilo i koja je koštala 3.000 evra, ali optuženi nije imao novca za nju.

Govoreći o DNK tragu Đukanovića na jednoj od pušaka, Savićeva je rekla da je odbrana dokazala da je prije zločina na oko mjesec Đukanović automatsku pušku dao Kovačeviću radi krivolova.

- Kako se puška našla na mjestu zločina, to ne znamo - rekla je Savićeva, koja je dodala da Đukanovićev DNK na njoj ne mora da znači da je on počinio zločin, a trag je miješan i ne može se niti utvrditi vrijeme nastanka, ni vremenski redoslijed kontakta sa predmetom. Savićeva je takođe rekla da je jedan svjedok tvrdio da je vidio dva lica koja su izviđala teren u blizini Krunićevog imanja, ali među njima nisu optuženi jer su mu pokazane njihove fotografije i nije ih prepoznao.

Krunić i Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima, kod Laktaša, kada je ranjen i Krunićev vozač Goran Ilić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uhapšen pomagač teroriste Fatona Hajrizija Uhapšen pomagač teroriste Fatona Hajrizija
Danas sahrana ubijenog policajca Nikole Krsmanovića Danas sahrana ubijenog policajca Nikole Krsmanovića
Dačić: Ubica na policiju ispalio ukupno devet hitaca nakon čega je likvidiran Dačić: Ubica na policiju ispalio ukupno devet hitaca nakon čega je likvidiran
Najčitanije
 • Udario djevojku, izletio go iz kuće pa propao u podrum i poginuo
  20h 23m
  1
 • Jednogodišnjak u kritičnom stanju nakon nezgode na zip-lajnu
  2h 18m
  1
 • Tradicionalna moba kosača kod Vaskovića (VIDEO)
  23h 0m
  0
 • Maršom odbrane na Ilinjaču počela manifestacija „4. avgust - da se ne zaboravi“ (FOTO)
  23h 11m
  0
 • Skandalozan govor gradonačelnika Dubrovnika
  14h 56m
  0