Придружите се акцији „По један медо за свако чедо“

12.12.2023. 14:35
0
ИЗВОР: katera.news

Црвени крст Републике Српске обиљежиће Недјељу солидарности од 15. до 21. децембра, под мотом „Свуда и за све“, а овогодишње обиљежавање обиљежиће једна велика новогодишња хуманитарна акција.

Хуманитарна акцију под називом „По један медо за свако чедо“ реализоваће се у периоду од 15. децембра 2023. до 7. јануара 2024. године, а за циљ има да анимира и укључи што више институција, организација, установа, локалних заједница, удружења, спортских колектива, културних и просвјених установа и појединаца да покажу солидарност и помогну онима који нашу помоћ требају.

- Све прикупљене плишане играчке и слаткиши биће подијељени према организацијама Црвеног крста из градова и општина из којих се укључе институције и појединци да донирају наведене артикле. Децембар и јануар су мјесеци даривања, среће, заједништва, солидарности и слоге, те смо одлучили да ова хуманитарна акција траје од почетка Недјеље солидарности до највећег хришћанског празника Божића, када ће подјела плишаних играчака бити уручена крајњим корисницима – поручили су из Црвеног крста Републике Српске.

Из ове организације позивају све запослене у јавном и приватном сектору, као и саме појединце, спортисте, спортске и културне раднике да се одазову акцији и у свом граду или општини, прикупе што више плишаних играчака и однесу у локалну организацију Црвеног крста.

- Ваше мало некоме значи много! Ово је само тренутак пажње, зато не оклијевајмо да неком дјетету не нацртамо осмијех на лицу, јер сада је вријеме даривања – поручили су.

Коментари 0
Повезане вијести
У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црвеног крста У ОШ „Петар Петровић Његош“ у Источној Илиџи одржана радионица дисеминације о покрету Црве...
Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи Акција добровољног даривања крви у петак у Фочи
Црвени крст Републике Српске расписао наградни конкурс за ђачке литерарне и ликовне радове Црвени крст Републике Српске расписао наградни конкурс за ђачке литерарне и ликовне радове
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    21h 0m
    9
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    11h 55m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    21h 6m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    13h 21m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    21h 14m
    0