Пријаве за учешће продужене до 28. фебруара

16.02.2021. 19:06
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

Рок за пријаву за учешће у деветом пројекту “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске” продужен је до 28. фебруара и у оквиру њега гости ће бити и око 50 дјеце школског узраста из Глине и Петриње, чије су породице и имовина настрадали у разорним земљотресима на Банији, рекао је Срни предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.

Арлов је рекао да ће долазак дјеце са Баније бити организован посредством Вијећа српске националне мањине из Глине.

Он је навео да је Одбор данас свим локалним заједницама у Републици Српској поново упутио допис да продужавају рок за пријаве.

- До сад су на адресу Одбора стигле потврде из девет локалних заједница Републике Српске – Источног Новог Сарајева, Приједора, Градишке, Требиња, Челинца, Шамца, Прњавора, Сокоца и Вишеграда, а 10. учесник је Српско просвјетно и културно друштво Просвјета из Брчког. Овим пројектом обухваћен је и долазак дјеце и младих са потешкоћама у развоју у пратњи родитеља, који ће бити посебни гости Одбора и Јавне установе `Сунце` у Приједору - рекао је Арлов.

Арлов је напоменуо да је, захваљујући хуманости локалних зајеница, основних школа, институција, а посебно породица из Републике Српске, долазак, боравак и цијели пројекат бесплатан за госте са Косова и Метохије, као свих протеклих година, а ове године и за госте са Баније.

- Вјерујем да ће ове године бити све другачије и да сигурно идемо према нормализацији живота, па смо оптимисти да ћемо од 19. до 26. јуна у многим локалним заједницама у Српској угостити дјецу и њихове вршњаке са Косова и Метохије и Баније. Подршку имамо од Владе Републике Српске, Министарства просвјете и културе Српске и Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске - истакао је Арлов.

Он је додао да Одбор за помоћ ове године жели да реализује и заврши два велика пројекта.

- Први се односи на изградњу Дневног центра "Подржи ме – 9. јануар" у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју, за који је акција путем основних и средњих школа продужена до 28. фебруара. Други пројекат је "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", који планирамо да реализујемо у јуну - каже Арлов.

Арлов је још једном апеловао на све да се укључе у ове акције.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина Српска за годину дана "изгубила" више мањих општина
Већи праг за занатлије или скупље услуге Већи праг за занатлије или скупље услуге
Почела исплата пензија Почела исплата пензија
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    19h 9m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    16h 44m
    6
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    2h 43m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    21h 52m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    1h 10m
    0