Prijave za učešće produžene do 28. februara

16.02.2021. 19:06
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Rok za prijavu za učešće u devetom projektu “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” produžen je do 28. februara i u okviru njega gosti će biti i oko 50 djece školskog uzrasta iz Gline i Petrinje, čije su porodice i imovina nastradali u razornim zemljotresima na Baniji, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Arlov je rekao da će dolazak djece sa Banije biti organizovan posredstvom Vijeća srpske nacionalne manjine iz Gline.

On je naveo da je Odbor danas svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj ponovo uputio dopis da produžavaju rok za prijave.

- Do sad su na adresu Odbora stigle potvrde iz devet lokalnih zajednica Republike Srpske – Istočnog Novog Sarajeva, Prijedora, Gradiške, Trebinja, Čelinca, Šamca, Prnjavora, Sokoca i Višegrada, a 10. učesnik je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta iz Brčkog. Ovim projektom obuhvaćen je i dolazak djece i mladih sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja, koji će biti posebni gosti Odbora i Javne ustanove `Sunce` u Prijedoru - rekao je Arlov.

Arlov je napomenuo da je, zahvaljujući humanosti lokalnih zajenica, osnovnih škola, institucija, a posebno porodica iz Republike Srpske, dolazak, boravak i cijeli projekat besplatan za goste sa Kosova i Metohije, kao svih proteklih godina, a ove godine i za goste sa Banije.

- Vjerujem da će ove godine biti sve drugačije i da sigurno idemo prema normalizaciji života, pa smo optimisti da ćemo od 19. do 26. juna u mnogim lokalnim zajednicama u Srpskoj ugostiti djecu i njihove vršnjake sa Kosova i Metohije i Banije. Podršku imamo od Vlade Republike Srpske, Ministarstva prosvjete i kulture Srpske i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske - istakao je Arlov.

On je dodao da Odbor za pomoć ove godine želi da realizuje i završi dva velika projekta.

- Prvi se odnosi na izgradnju Dnevnog centra "Podrži me – 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, za koji je akcija putem osnovnih i srednjih škola produžena do 28. februara. Drugi projekat je "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", koji planiramo da realizujemo u junu - kaže Arlov.

Arlov je još jednom apelovao na sve da se uključe u ove akcije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Slučajevi krađe djece potresaju i Sloveniju Slučajevi krađe djece potresaju i Sloveniju
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    22h 53m
    0
  • Krađa u Palama
    21h 11m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    17h 38m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    20h 26m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    13h 47m
    0