Пријаве за упис на прву годину до 28. јуна, полагање пријемног испита 1. јула

25.06.2024. 10:06
0
ИЗВОР: srna.rs

Пријављивање кандидата за упис на прву годину првог циклуса студија на свим организационим јединицама Универзитета у Источном Сарајеву завршава се 28. јуна. Пријава на све факултете и академије, осим на Медицински факултет Фоча, може се урадити и електронским путем на estudent.ues.rs.ba до 29. јуна.

Кандидати који се пријаве електронским путем конкурсну документацију дужни су доставити приликом полагања пријемног испита саопштено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

Полагање пријемног испита за први циклус студија биће обављено 1. јула у 9 часова, док ће на Медицинском факултету, Музичкој академији и Академији ликовних умјетности Универзитета у Источном Сарајеву пријемни испит бити одржан 1. и 2. јула у 9 часова.

Пријављивање кандидата на студијске програме Медицина и Стоматологија на енглеском језику на Медицинском факултету у Фочи завршава се 28. јуна, а кандидати се пријављују електронским путем на имејл адресу studiesinenglishmf@gmail.com, док ће полагање пријемног испита бити 4. јула у онлајн формату.

Пријављивање кандидата на студијске програме на енглеском језику Електротехничког факултета у Источном Сарајеву, као и на студијски програм Хемијско инжењерство и технологија на енглеском језику на Технолошком факултету у Зворнику завршава 28. јуна, док ће пријемни испити бити одржани 4. јула у онлајн формату.

Упис примљених кандидата на прву годину првог циклуса студија трајаће од 8. до 12. јула, осим за студијске програме на енглеском језику.

Други уписни рок за пријаву на први циклус студија организоваће чланице Универзитета које у првом року не упишу планирани број студената, пријављивање на други усписни рок биће од 26. до 30. августа, а факултети и академије који и у другом уписном року не упишу планирани број студената, могу организовати и трећи уписни рок по распореду који сами утврде, а на начин да се упис студената заврши до 30. септембра.

Факултети и академије који у првом уписном року не упишу планирани број студената могу организовати други уписни рок по распореду који сами утврде, а на начин да се упис студената заврши до 15. новембра.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржана свечана академија поводом 32 године постојања Универзитета у Источном Сарајеву (ФОТО) Одржана свечана академија поводом 32 године постојања Универзитета у Источном Сарајеву (ФОТО)
Свечана академија поводом 32 године постојања Универзитета у Источном Сарајеву Свечана академија поводом 32 године постојања Универзитета у Источном Сарајеву
Свечана академија поводом 32 године постојања Универзитета у Источном Сарајеву Свечана академија поводом 32 године постојања Универзитета у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    11h 57m
    0
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    8h 29m
    0
  • У Српској поскупљује брашно
    13h 27m
    1
  • На конгресу стоматолога операција уживо и предавања стручњака
    9h 36m
    0
  • Откривена спомен-плоча поводом 30 година од оснивања ратне болнице
    2h 50m
    1