Пријаве за упис на прву годину до 28. јуна, полагање пријемног испита 1. јула

25.06.2024. 10:06
0
ИЗВОР: srna.rs

Пријављивање кандидата за упис на прву годину првог циклуса студија на свим организационим јединицама Универзитета у Источном Сарајеву завршава се 28. јуна. Пријава на све факултете и академије, осим на Медицински факултет Фоча, може се урадити и електронским путем на estudent.ues.rs.ba до 29. јуна.

Кандидати који се пријаве електронским путем конкурсну документацију дужни су доставити приликом полагања пријемног испита саопштено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

Полагање пријемног испита за први циклус студија биће обављено 1. јула у 9 часова, док ће на Медицинском факултету, Музичкој академији и Академији ликовних умјетности Универзитета у Источном Сарајеву пријемни испит бити одржан 1. и 2. јула у 9 часова.

Пријављивање кандидата на студијске програме Медицина и Стоматологија на енглеском језику на Медицинском факултету у Фочи завршава се 28. јуна, а кандидати се пријављују електронским путем на имејл адресу studiesinenglishmf@gmail.com, док ће полагање пријемног испита бити 4. јула у онлајн формату.

Пријављивање кандидата на студијске програме на енглеском језику Електротехничког факултета у Источном Сарајеву, као и на студијски програм Хемијско инжењерство и технологија на енглеском језику на Технолошком факултету у Зворнику завршава 28. јуна, док ће пријемни испити бити одржани 4. јула у онлајн формату.

Упис примљених кандидата на прву годину првог циклуса студија трајаће од 8. до 12. јула, осим за студијске програме на енглеском језику.

Други уписни рок за пријаву на први циклус студија организоваће чланице Универзитета које у првом року не упишу планирани број студената, пријављивање на други усписни рок биће од 26. до 30. августа, а факултети и академије који и у другом уписном року не упишу планирани број студената, могу организовати и трећи уписни рок по распореду који сами утврде, а на начин да се упис студената заврши до 30. септембра.

Факултети и академије који у првом уписном року не упишу планирани број студената могу организовати други уписни рок по распореду који сами утврде, а на начин да се упис студената заврши до 15. новембра.

Коментари 0
Повезане вијести
Након првог уписног рока остало 27 слободних мјеста на буџету на Машинском факултету Након првог уписног рока остало 27 слободних мјеста на буџету на Машинском факултету
У петак промоција дипломираних инжењера и мастера електротехнике У петак промоција дипломираних инжењера и мастера електротехнике
У четири средње школе на подручју града Источно Сарајево планиран упис 668 ученика У четири средње школе на подручју града Источно Сарајево планиран упис 668 ученика
Најчитаније
 • Ватрогасци из Источног Сарајева потресном поруком опростили се од младог колеге
  22h 48m
  0
 • Убијене двије особе, једна повријеђена
  11h 17m
  0
 • Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“
  17h 48m
  7
 • Мостарка има рак који је метастазирао, а и супруг јој је тешко болестан: Помозимо јој у лијечењу
  22h 3m
  0
 • Путниче намјерниче, ако пролазиш кроз Улм сврати на српско војничко гробље
  12h 19m
  2