Prijave za upis na prvu godinu do 28. juna, polaganje prijemnog ispita 1. jula

25.06.2024. 10:06
0
IZVOR: srna.rs

Prijavljivanje kandidata za upis na prvu godinu prvog ciklusa studija na svim organizacionim jedinicama Univerziteta u Istočnom Sarajevu završava se 28. juna. Prijava na sve fakultete i akademije, osim na Medicinski fakultet Foča, može se uraditi i elektronskim putem na estudent.ues.rs.ba do 29. juna.

Kandidati koji se prijave elektronskim putem konkursnu dokumentaciju dužni su dostaviti prilikom polaganja prijemnog ispita saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Polaganje prijemnog ispita za prvi ciklus studija biće obavljeno 1. jula u 9 časova, dok će na Medicinskom fakultetu, Muzičkoj akademiji i Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta u Istočnom Sarajevu prijemni ispit biti održan 1. i 2. jula u 9 časova.

Prijavljivanje kandidata na studijske programe Medicina i Stomatologija na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu u Foči završava se 28. juna, a kandidati se prijavljuju elektronskim putem na imejl adresu studiesinenglishmf@gmail.com, dok će polaganje prijemnog ispita biti 4. jula u onlajn formatu.

Prijavljivanje kandidata na studijske programe na engleskom jeziku Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu, kao i na studijski program Hemijsko inženjerstvo i tehnologija na engleskom jeziku na Tehnološkom fakultetu u Zvorniku završava 28. juna, dok će prijemni ispiti biti održani 4. jula u onlajn formatu.

Upis primljenih kandidata na prvu godinu prvog ciklusa studija trajaće od 8. do 12. jula, osim za studijske programe na engleskom jeziku.

Drugi upisni rok za prijavu na prvi ciklus studija organizovaće članice Univerziteta koje u prvom roku ne upišu planirani broj studenata, prijavljivanje na drugi uspisni rok biće od 26. do 30. avgusta, a fakulteti i akademije koji i u drugom upisnom roku ne upišu planirani broj studenata, mogu organizovati i treći upisni rok po rasporedu koji sami utvrde, a na način da se upis studenata završi do 30. septembra.

Fakulteti i akademije koji u prvom upisnom roku ne upišu planirani broj studenata mogu organizovati drugi upisni rok po rasporedu koji sami utvrde, a na način da se upis studenata završi do 15. novembra.

Komentari 0
Povezane vijesti
U petak promocija diplomiranih inženjera i mastera elektrotehnike U petak promocija diplomiranih inženjera i mastera elektrotehnike
U četiri srednje škole na području grada Istočno Sarajevo planiran upis 668 učenika U četiri srednje škole na području grada Istočno Sarajevo planiran upis 668 učenika
Počeo junski upis u srednje škole u Srpskoj Počeo junski upis u srednje škole u Srpskoj
Najčitanije
  • Od pucnja u Sarajevu do Pančeva - Kako žive potomci braće Gavrila Principa (VIDEO)
    12h 15m
    20
  • Govor vladike Nikolaja na Vidovdan 1916. godine
    6h 54m
    1
  • Zmija otrovnica ujela četvorogodišnje dijete!
    23h 33m
    0
  • Promovisan 41 diplomirani inženjer i četiri mastera elektrotehnike (FOTO)
    7h 4m
    0
  • U izgorjeloj kući u Sarajevu pronađena tri tijela
    12h 23m
    0