Пријављивање за други уписни рок од 26. августа

02.08.2024. 14:22
0
ИЗВОР: katera.news

Факултети и академије Универзитета у Источном Сарајеву који нису уписали планирани број студената организоваће други уписни рок од 26. до 30. августа, саопштено је данас из ове високошколске установе.

Кандидати се за први циклус студија на свим факултетима и академијама, осим на Медицинском факултету у Фочи, могу пријавити и електронски /естудент.уес.рс.ба/ од 26. до 31. августа.

Они који се пријављују електронски, конкурсну документацију треба да доставе приликом полагања пријемног испита.

Полагање пријемног испита је 2. септембра са почетком у 9.00 часова на свим чланицама високошколске установе.

На Музичкој академији Источно Сарајево и Академији ликовних умјетности Требиње Универзитета у Источном Сарајеву пријемни испит биће одржан 2. и 3. септембра са почетком у 9.00 часова.

На Универзитету у Источном Сарајеву полагање пријемног испита на другом циклусу студија биће 21. октобра од 9.00 часова, а резултати ће бити објављени 23. октобра до 14.00 часова.

Упис примљених кандидата на другом и трећем циклусу студија почеће 24. и трајаће до 30. октобра.

На Електротехничком и Машинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву кандидати који конкуришу за упис на други циклус студија не полажу квалификациони испит. Кандидати ће бити рангирани по успјеху на првом циклусу студија појединачно за сваки студијски програм.

Факултети и академије Универзитета у Источном Сарајеву који у првом уписном року не упишу планирани број студената могу организовати други уписни рок по распореду који сами утврде, а на начин да се упис студената заврши до 15. новембра.

Детаљније информације о условима уписа на сва три циклуса студија у академској 2024/2025. години доступне су на званичној страници Универзитета у Источном Сарајеву у објављеном конкурсу.

Коментари 0
Повезане вијести
Одржана свечана академија поводом 32 године постојања Универзитета у Источном Сарајеву (ФОТО) Одржана свечана академија поводом 32 године постојања Универзитета у Источном Сарајеву (ФОТО)
Свечана академија поводом 32 године постојања Универзитета у Источном Сарајеву Свечана академија поводом 32 године постојања Универзитета у Источном Сарајеву
Свечана академија поводом 32 године постојања Универзитета у Источном Сарајеву Свечана академија поводом 32 године постојања Универзитета у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    11h 44m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    16h 59m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    6h 27m
    1
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    8h 27m
    3
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    14h 45m
    0