Прије три године стравично су страдале студенткиње у Сарајеву

10.10.2019. 09:33
0
ИЗВОР: klix.ba

Прошле су три године откако су на свиреп начин прекинути снови двије студентице Селме Агић и Едите Малкоч које су погинуле у саобраћајној несрећи када их је Сањин Сефић ударио возилом крећући се брзином од готово 105 километара на сат.

Испред Филозофског факултета у Сарајеву данас у 13 сати окупиће се породица и пријатељи ове двије дјевојке како би им одали почаст и положили цвијеће. Наставак обновљеног суђења у овом предмету још увијек се чека.

Рочиште је одржано 3. јула и од тада није настављено. У новом поступку судским вијећем Кантоналног суда у Сарајеву поново предсједава Игор Тодоровић који је осудио Сефића на 14 и по година затвора за тешко кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја и кривично дјело неуказивања помоћи повријеђеној особи након саобраћајне несреће, али је Врховни суд ту пресуду поништио и предмет вратио на поновно суђење.

Истом пресудом Сара Сефић, Дино Алић, Амар Салиховић и Сауд Нишић ослобођени су кривице да су помогли Сефићу да побјегне из БиХ након почињеног кривичног дјела.

Овај случај изазвао је протесте огорчених грађана који су тражили већу сигурност на улицама главног града и оштрије казне за починиоце оваквих дјела.

У дворишту Филозофског факултета, који су најбоље пријатељице Селма и Едита похађале с надом да ће једног дана бити академске грађанке које ће допринијети развоју наше земље, подигнут је споменик на другу годишњицу страдања као вјечни подсјетник на двије младе дјевојке чији ће снови заувијек остати недосањани.

Коментари 0
Повезане вијести
Саобраћајне незгоде узрок 50 одсто повреда кичмене мождине Саобраћајне незгоде узрок 50 одсто повреда кичмене мождине
Полиција у Сарајеву упутила апел грађанима: Ово је мушкарац за којим се трага због убиства на Ступу Полиција у Сарајеву упутила апел грађанима: Ово је мушкарац за којим се трага због убиства...
Погледајте како је изгледао живот у Сарајеву 1920. године (ВИДЕО) Погледајте како је изгледао живот у Сарајеву 1920. године (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 2m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 25m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    9h 58m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    12h 55m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 46m
    0