Приједлог о укидању акциза на гориво упућен на усаглашавање

24.03.2022. 21:56
0
ИЗВОР: srna.rs

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ није усвојио захтјев Представничког дома за разматрање по хитном поступку Приједлога закона о измјенама Закона о акцизама у БиХ, којим се на ограничени период укидају акцизе на гориво, те је, због недостатка ентитетске већине за приједлог да се разматра по скраћеном поступку, упућен Колегијуму Дома.

Дом народа на усаглашавање Колегијуму упутио је и Приједлог закона о измјени и допунама Закона о Савјету министара БиХ, којим се врши усклађивање са законом о равноправности полова БиХ, односно прописује да најмање 40 одсто чланова Савјета министара морају бити лица оба пола.

Делегати су усвојили Закон о царинским прекршајима БиХ, који је у парламентарну процедуру упутио Савјет миннистара.

Предлагач је навео да се овим законом врши усклађивање области царинских прекршаја са одредбама новог Закона о царинској политици у БиХ и одредбама нове одлуке о спровођењу Закона о царинској политици у БиХ, и да је његов основни циљ да обезбиједи поштовање законских и подзаконских одредаба царинског законодавства БиХ.

Дом народа усвојио је и Закон о заштити права на суђење у разумном року пред Судом БиХ.

Делегати нису подржали извјештај о раду и пословању БХРТ-а за 2020. годину, те програмски и финансијски план БХРТ-а за 2021. годину.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    14h 26m
    5
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    23h 18m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    17h 9m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    12h 1m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    20h 54m
    0