Prijedlog o ukidanju akciza na gorivo upućen na usaglašavanje

24.03.2022. 21:56
0
IZVOR: srna.rs

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH nije usvojio zahtjev Predstavničkog doma za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim se na ograničeni period ukidaju akcize na gorivo, te je, zbog nedostatka entitetske većine za prijedlog da se razmatra po skraćenom postupku, upućen Kolegijumu Doma.

Dom naroda na usaglašavanje Kolegijumu uputio je i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o Savjetu ministara BiH, kojim se vrši usklađivanje sa zakonom o ravnopravnosti polova BiH, odnosno propisuje da najmanje 40 odsto članova Savjeta ministara moraju biti lica oba pola.

Delegati su usvojili Zakon o carinskim prekršajima BiH, koji je u parlamentarnu proceduru uputio Savjet minnistara.

Predlagač je naveo da se ovim zakonom vrši usklađivanje oblasti carinskih prekršaja sa odredbama novog Zakona o carinskoj politici u BiH i odredbama nove odluke o sprovođenju Zakona o carinskoj politici u BiH, i da je njegov osnovni cilj da obezbijedi poštovanje zakonskih i podzakonskih odredaba carinskog zakonodavstva BiH.

Dom naroda usvojio je i Zakon o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku pred Sudom BiH.

Delegati nisu podržali izvještaj o radu i poslovanju BHRT-a za 2020. godinu, te programski i finansijski plan BHRT-a za 2021. godinu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
Mitropolit Hrizostom sutra služi večernje u Sabornom hramu Mitropolit Hrizostom sutra služi večernje u Sabornom hramu
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    6h 22m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    5h 46m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    4h 1m
    10
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    20h 30m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    5h 40m
    0