"Приједор Спартак" зауставио "Славију"

26.03.2022. 22:21
0
ИЗВОР: sportdc.net

Кошаркаши Приједор Спартака савладали су вечерас у претпосљедњем, 21. колу, Прве лиге Републике Српске Славију 64:58, па ће одлука о позицијама у плеј офу пасти у посљедњем колу наредног викенда.

Била је ово једна занимљива кошаркашка представа, а и сам почетак дао је наслутити да ћемо гледати неизвјестан сусрет до самог краја. Славија је повела 6:0, али одмах потом домаћи узвраћају серијом 8:0 и прелазе у водство.

Углавном, већи дио полувремена домаћи су били у водству, Славија је послије тројке Његовановића повела још само 11:10, а максимална предност коју су домаћи имали била је девет разлике.

На полувријеме се одлази са 33:26, а трећа четвртина припада Славији која успјева да у потпуности преокрене резултат и поведе серијом 11:0, 37:33.

Готово четири минуте су домаћи били без поена у 3/4, али финиш ове дионице поново припада Приједору, те се враћају у водство и пред посљедњу дионицу имају +4, 52:48.

Водио је Приједор и у 4/4 већи дио, а онда послије тројке Душана Елеза Славија долази на само поен заостатка нешто више од двије минуте прије краја и улази се у егал завршницу.

Ипак, били су то и посљедњи поени Славије, Приједор прави 5:0 у посљедње двије минуте и долази до побједе.

Најефикаснији у екипи Приједора био је Лазар Дражић са 24 поена, а Бојан Лулић је убацио 15.

Код Славије, Дарко Дамјановић је уписао доубле-доубле од 14 поена и исто толико скокова, а двоцифрен је још само био Филип Његовановић са 10 поена.

Славија остаје друга на табели, а посљедње коло ће одлучивати о пласману од другог до четвртог мјеста.

Славија, Приједор, Рогатица и Дрина Принцип се боре за три мјеста, с тим да је Славија сигурна, само је питање са којег ће мјеста у плеј оф, а да би остала друга и имала предност домаћег терена, неопходно јој је или да савлада Будућност на свом терену, или да Приједор изгуби у Зворнику, или да Рогатица добије Слободу 73.

Коментари 0
Повезане вијести
Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора Кошаркаши „Славије“ у суботу дочекују „Спартак“ из Приједора
Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере Николина Милић има сезону из снова: Европска титула круна каријере
Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“ Кошаркаши „Славије“ сутра дочекују ХКК „Широки“
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    14h 17m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    11h 46m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    11h 4m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    6h 0m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    2h 12m
    0