Пријем за ученике основних школа из Источне Илиџе који путују на грчко острво Крф (ФОТО)

05.08.2024. 14:58
0
ИЗВОР: katera.news

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић уприличио је данас пријем за четворо ученика основних школа „Јован Дучић“, „Алекса Шантић“ и „Петар Петровић Његош“, који су након учешћа у литерарном конкурсу Удружења за одбрану ћирилице „Добрица Ерић“ изабрани да путују у Грчку, на острво Крф.

Пријему је присуствовала предсједница Омладинског савјета Теодора Милошевић, која је, у име Омладинског савјета, уручила новчане поклоне ученицима, као знак подршке за предстојеће десетодневно путовање.

Побједници конкурса из основних школа са подручја Источне Илиџе су Катарина Матић, ученица Основне школе „Јован Дучић“, Сара Ашоња из Основне школе „Петар Петровић Његош“), Марко Јањић, ученик Основне школе „Петар Петровић Његош“ и Софија Кокот из Основне школе „Алекса Шантић“.

Они ће у суботу, 10. августа отпутовати на острво Крф, гдје ће провести десет дана те имати прилику да се упознају са знаменитостима и историјом Крфа, навели су из ове општине.

Слика

Фото: istocnailidza.net

Поред награђених ученика пријему су присуствовали замјеник начелника Мирослав Лучић, директорица Основне школе „Јован Дучић“ Милица Вуковић и директор Основне школе „Петар Петровић Његош“ Драган Јововић.

Поводом пете годишњице од смрти великог српског пјесника Добрице Ерића, Удружење за одбрану ћирилице „Добрица Ерић“ је спровело литерарни конкурс за дјецу виших разреда основних школа у Источном Сарајеву. Тема конкурса је наслов пјесме Добрице Ерића „Сви моји преци“, а конкурс је реализован у сарадњи са Представништвом Републике Српске у Београду и Православном спортском организацијом „Свети Срб и ја“.

Конкурс је реализован уз подршку члана Удружења за одбрану ћирилице „Добрица Ерић“  Славка Васића, који се захвалио начелнику  Божовићу на пријему и подршци.

 Божовић је честитао ученицима на постигнутом успјеху, нагласивши да на подршку Источне Илиџе увијек могу рачунати.

Такође, тема пријема било је и повезивање Омладинског савјета „Источна Илиџа“ са удружењима која су учествовала у реализацији конкурса, додали су из ове општине.

Коментари 0
Повезане вијести
У ОШ „Петар Петровић Његош“ обиљежен Дан српског јединства (ФОТО) У ОШ „Петар Петровић Његош“ обиљежен Дан српског јединства (ФОТО)
Топоним српског страдања - Јасеновац (ФОТО) Топоним српског страдања - Јасеновац (ФОТО)
Данас округли сто под називом “Вјера, слобода, умјетност и страдање у 20. вијеку” у Источној Илиџи Данас округли сто под називом “Вјера, слобода, умјетност и страдање у 20. вијеку” у Источн...
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 57m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 39m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 7m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 28m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 37m
    0