Prijem za učenike osnovnih škola iz Istočne Ilidže koji putuju na grčko ostrvo Krf (FOTO)

05.08.2024. 14:58
0
IZVOR: katera.news

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović upriličio je danas prijem za četvoro učenika osnovnih škola „Jovan Dučić“, „Aleksa Šantić“ i „Petar Petrović Njegoš“, koji su nakon učešća u literarnom konkursu Udruženja za odbranu ćirilice „Dobrica Erić“ izabrani da putuju u Grčku, na ostrvo Krf.

Prijemu je prisustvovala predsjednica Omladinskog savjeta Teodora Milošević, koja je, u ime Omladinskog savjeta, uručila novčane poklone učenicima, kao znak podrške za predstojeće desetodnevno putovanje.

Pobjednici konkursa iz osnovnih škola sa područja Istočne Ilidže su Katarina Matić, učenica Osnovne škole „Jovan Dučić“, Sara Ašonja iz Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“), Marko Janjić, učenik Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ i Sofija Kokot iz Osnovne škole „Aleksa Šantić“.

Oni će u subotu, 10. avgusta otputovati na ostrvo Krf, gdje će provesti deset dana te imati priliku da se upoznaju sa znamenitostima i istorijom Krfa, naveli su iz ove opštine.

Slika

Foto: istocnailidza.net

Pored nagrađenih učenika prijemu su prisustvovali zamjenik načelnika Miroslav Lučić, direktorica Osnovne škole „Jovan Dučić“ Milica Vuković i direktor Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ Dragan Jovović.

Povodom pete godišnjice od smrti velikog srpskog pjesnika Dobrice Erića, Udruženje za odbranu ćirilice „Dobrica Erić“ je sprovelo literarni konkurs za djecu viših razreda osnovnih škola u Istočnom Sarajevu. Tema konkursa je naslov pjesme Dobrice Erića „Svi moji preci“, a konkurs je realizovan u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Beogradu i Pravoslavnom sportskom organizacijom „Sveti Srb i ja“.

Konkurs je realizovan uz podršku člana Udruženja za odbranu ćirilice „Dobrica Erić“  Slavka Vasića, koji se zahvalio načelniku  Božoviću na prijemu i podršci.

 Božović je čestitao učenicima na postignutom uspjehu, naglasivši da na podršku Istočne Ilidže uvijek mogu računati.

Takođe, tema prijema bilo je i povezivanje Omladinskog savjeta „Istočna Ilidža“ sa udruženjima koja su učestvovala u realizaciji konkursa, dodali su iz ove opštine.

Komentari 0
Povezane vijesti
U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen Dan srpskog jedinstva (FOTO) U OŠ „Petar Petrović Njegoš“ obilježen Dan srpskog jedinstva (FOTO)
Toponim srpskog stradanja - Jasenovac (FOTO) Toponim srpskog stradanja - Jasenovac (FOTO)
Danas okrugli sto pod nazivom “Vjera, sloboda, umjetnost i stradanje u 20. vijeku” u Istočnoj Ilidži Danas okrugli sto pod nazivom “Vjera, sloboda, umjetnost i stradanje u 20. vijeku” u Istočn...
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 4m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 46m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 14m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 35m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 44m
    0