Пријетње мајци погинулог борца

04.08.2019. 09:42
0
ИЗВОР: БН

Након што је одлучила да јавно проговори о превари и отимању новца од ратне одштете за сина који је погинуо у отаџбинском рату, мајка Сава Јањић из Градишке доживјела је и прве неугодности.  Наиме, синоћ јој се непозната особа два пута јавила телефоном и пријетила да ће је „појести ноћ“ ако настави да тражи оно што јој припада.

Недуго након што је бака Сава Јањић за БН телевизију испричала како су јој на превару дали документе да потпише, а потом у њено име преузели око 7 000 марака ратне одштете која јој припада као мајци погинулог борца, услиједиле су и прве пријетње.

– Први је позив био у 10.25 минута, звао ме мушки глас, онако по гласу млађи, рекао ми је да се оканем Дончића, јер ће ме појести ноћ. Не бојим се, многи су бољи изгинули од мене, па нека ме поједе ноћ, није важно. Не могу претпоставити ко је, ишла сам у МУП и изјавила, направили су записник. Рекли су ми да зовем ако нешто примијетим у било које доба – рекла је Сава Јањић, мајка погинулог борца.

Неко је очито сматрао да ова пријетња није била довољна да заплаши храбру старицу, па је услиједио и други телефонски позив.

– Рекла сам, сине, ја се не бојим. А други позив је био у 11.05 минута и пита мене овако: Јеси ли госпођо разумјела поруку? А ја му кажем: Јесам сине разумјела сам добро поруку. Каже – многе је ноћ појела, није искључено да неће појести и тебе – објашњава мајка погинулог борца.

Слика

Сава Јањић из Градишке већ 20 година покушава да оствари своје право на ратну одштету за погинулог сина. У игри између градских власти, борачке организације и адвоката Николе Струнића који је водио њен случај, бака Сава је чак убјеђивана да је добила и стан од државе у који никад није крочила. Зато и даље, колико јој здравље и године дозвољавају, тихо сједи на клупи испред градске управе у Градишци и тражи истину.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Тијела жене и дјетета пронађена у кориту ријеке Миљацке Тијела жене и дјетета пронађена у кориту ријеке Миљацке
Притворен малољетник који је нацртао план напада на школу у Требињу Притворен малољетник који је нацртао план напада на школу у Требињу
Ситуација у требињским школама безбједна, ухапшен малољетник Ситуација у требињским школама безбједна, ухапшен малољетник
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    12h 9m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    23h 42m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    23h 23m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    10h 23m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    8h 13m
    0