Донаторско вече за изградњу конака у манастиру Светог великомученика Георгија на Брвенику

15.01.2024. 22:23
0
ИЗВОР: radiotrebinje.com

У Манастиру Светог Георгија на Брвенику одржанo je донаторско вече, а прикупљена средства биће искориштена за изградњу и опремање конака у близини манастира.

Том приликом прикупљено је нешто више од 70 хиљада марака, а средства неопходна за комплетан завршетак радова износе око 350 хиљада конвертибилних марака.

- Слава Богу, почели смо да радимо и на нама је да заједнички све и завршимо. Да завршимо и да обновимо ову светињу и да служи тој сврси а то је освешћење нас самих, и наших душа, што је најважније. Најважније је да живимо на хришћански начин. Многи од вас су долазили у манастир Завалу, тако да смо и тамо обнављали душе наше. Колико ко може да помогне - нека помогне. У новцу, у радости, у неком физичком раду и само тако ћемо сви скупа обновити манастир, као и остале светиње. Знате, Господ обнавља светиње. И Господ ће да даје, ако има коме и он ће увијек дати. Господ увијек отвара пут и у сваком јеванђељу и увијек ријеши проблем. Ми живимо са Христом и водимо рачуна о души. На првом мјесту је душа и важно је да помажемо светињама, и уопште, обнављајући светиње, обнављамо наше душе. Али, за наше монашко братство, убудуће, неопходно је да имамо пристојне услове за живот и молитву. За све треба велики подвиг и велика вјера и ја вјерујем да је имамо -  рекао је игуман манастира Светог Георгија Василије, захваљујући вјерном народу окупљеном на донаторској вечери.

Пред неимарима су обимни и захтјевни радови. Неопходно је урадити преостале грађевинске радове, након тога слиједи опремање конака, али и израда стаза око манастира, изградња чесме, опремање манастирске цркве и низ преосталих радова. Игуман Василије и бројни народ вјерују да ће средства ускоро бити прикупљена, а Манастир Светог Георгија на Брвенику постати и остати мјесто саборности вјерујућег народа Зубаца, Требиња и цијеле Херцеговине.

У пригодном програму наступили су гуслари Срђан Вукаловић и Алекса Ћурић, те етно пјевачица Марија Ратковић.

Коментари 0
Повезане вијести
Хуманост може спасити живот - донаторско филмско вече за Магдалену Хуманост може спасити живот - донаторско филмско вече за Магдалену
Ктитор Манастира Свете Тројице: Хвала Богу што нема жртава Ктитор Манастира Свете Тројице: Хвала Богу што нема жртава
У Кућанцима припремни радови на изградњи комплекса патријарха Павла У Кућанцима припремни радови на изградњи комплекса патријарха Павла
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    2h 25m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    20h 57m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    15h 35m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    16h 7m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    21h 40m
    0