Изграђени конаци монашке келије на Челебићима

23.05.2024. 15:20
0
ИЗВОР: radiofoca.com

У порти Храма Успења Пресвете Богородице у Челебићима код Фоче завршени су радови на изградњи конака монашке келије Светих праведних богородитеља Јоакима и Ане.

Како је Радио Фочи потврдила мати Минодора (Ружић), конак површине 200 метара квадратних је укровљен, урађена је фасада и сви унутрашњи радови, постављена је столарија, разведено централно гријање, опремљена купатила.

Конаци имају гостопримницу, монашке келије, купатила и кухиње, са верандом.

Градња је почела на јесен 2022. године, када је озидано приземље и изливена плоча, да би у новембру 2023. објекат био укровљен.

У протеклих два и по мјесеца, завршне радове је, по систему „кључ у руке“, извела фирма „Перишић“ из Фоче и то, како је истакла мати Минодора, на повјерење, јер још нису обезбјеђена потребна средства, која се прикупљају добровољним прилозима вјерника.

Сљедећа фаза је опремање просторија.

Мати Минодора је позвала вјерни народ да учествује у градњи и помогне у складу са могућностима. Сви који то желе, прилог могу уплатити на рачун Митрополије дабробосанске у НЛБ Банци, број 562-012-81443528-04, са назнаком "За изградњу конака монашке келије у Челебићима".

Монашка келија на Челебићима је метох манастира Вазнесења Господњег у Вардишту, а временом би, како је замишљено, требало да прерасте у први манастир на подручју општине Фоча.

Коментари 0
Повезане вијести
Метод безболног порођаја поново доступан у Универзитетској болници Фоча Метод безболног порођаја поново доступан у Универзитетској болници Фоча
Тражио лисичарку-нашао лане: Необичан дан Фочака Бојана Пухалца Тражио лисичарку-нашао лане: Необичан дан Фочака Бојана Пухалца
Фочански матуранти: Професори су нам помогли да постанемо бољи људи Фочански матуранти: Професори су нам помогли да постанемо бољи људи
Најчитаније
  • Одржан Сабор изворног пјевања
    22h 29m
    0
  • Валентина Терешкова, текстилна радница и прва жена у свемиру
    7h 8m
    0
  • Обиљежена крсна слава храма у Ћаваринама код Сокоца (ФОТО)
    5h 38m
    0
  • Шпанци фуриозно сломили Хрватску
    20h 56m
    0
  • Биће топлије него што је најављено, стижу и тропске ноћи
    3h 23m
    0