Изграђени конаци монашке келије на Челебићима

23.05.2024. 15:20
0
ИЗВОР: radiofoca.com

У порти Храма Успења Пресвете Богородице у Челебићима код Фоче завршени су радови на изградњи конака монашке келије Светих праведних богородитеља Јоакима и Ане.

Како је Радио Фочи потврдила мати Минодора (Ружић), конак површине 200 метара квадратних је укровљен, урађена је фасада и сви унутрашњи радови, постављена је столарија, разведено централно гријање, опремљена купатила.

Конаци имају гостопримницу, монашке келије, купатила и кухиње, са верандом.

Градња је почела на јесен 2022. године, када је озидано приземље и изливена плоча, да би у новембру 2023. објекат био укровљен.

У протеклих два и по мјесеца, завршне радове је, по систему „кључ у руке“, извела фирма „Перишић“ из Фоче и то, како је истакла мати Минодора, на повјерење, јер још нису обезбјеђена потребна средства, која се прикупљају добровољним прилозима вјерника.

Сљедећа фаза је опремање просторија.

Мати Минодора је позвала вјерни народ да учествује у градњи и помогне у складу са могућностима. Сви који то желе, прилог могу уплатити на рачун Митрополије дабробосанске у НЛБ Банци, број 562-012-81443528-04, са назнаком "За изградњу конака монашке келије у Челебићима".

Монашка келија на Челебићима је метох манастира Вазнесења Господњег у Вардишту, а временом би, како је замишљено, требало да прерасте у први манастир на подручју општине Фоча.

Коментари 0
Повезане вијести
Прекид електричне енергије у Палама и Фочи Прекид електричне енергије у Палама и Фочи
Сјећање на стравично страдање јабучких Срба: 32 године тишине и туге Сјећање на стравично страдање јабучких Срба: 32 године тишине и туге
Парастос страдалим Јабучанима у уторак Парастос страдалим Јабучанима у уторак
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 42m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 41m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 17m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 38m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 21m
    9