Изграђени конаци монашке келије на Челебићима

23.05.2024. 15:20
0
ИЗВОР: radiofoca.com

У порти Храма Успења Пресвете Богородице у Челебићима код Фоче завршени су радови на изградњи конака монашке келије Светих праведних богородитеља Јоакима и Ане.

Како је Радио Фочи потврдила мати Минодора (Ружић), конак површине 200 метара квадратних је укровљен, урађена је фасада и сви унутрашњи радови, постављена је столарија, разведено централно гријање, опремљена купатила.

Конаци имају гостопримницу, монашке келије, купатила и кухиње, са верандом.

Градња је почела на јесен 2022. године, када је озидано приземље и изливена плоча, да би у новембру 2023. објекат био укровљен.

У протеклих два и по мјесеца, завршне радове је, по систему „кључ у руке“, извела фирма „Перишић“ из Фоче и то, како је истакла мати Минодора, на повјерење, јер још нису обезбјеђена потребна средства, која се прикупљају добровољним прилозима вјерника.

Сљедећа фаза је опремање просторија.

Мати Минодора је позвала вјерни народ да учествује у градњи и помогне у складу са могућностима. Сви који то желе, прилог могу уплатити на рачун Митрополије дабробосанске у НЛБ Банци, број 562-012-81443528-04, са назнаком "За изградњу конака монашке келије у Челебићима".

Монашка келија на Челебићима је метох манастира Вазнесења Господњег у Вардишту, а временом би, како је замишљено, требало да прерасте у први манастир на подручју општине Фоча.

Коментари 0
Повезане вијести
Тражио лисичарку-нашао лане: Необичан дан Фочака Бојана Пухалца Тражио лисичарку-нашао лане: Необичан дан Фочака Бојана Пухалца
Фочански матуранти: Професори су нам помогли да постанемо бољи људи Фочански матуранти: Професори су нам помогли да постанемо бољи људи
Никола Јокић у посјети Републици Српској (ФОТО) Никола Јокић у посјети Републици Српској (ФОТО)
Најчитаније
 • Ухапшен због пуцњаве у Палама
  10h 10m
  0
 • Концерт Жељка Самарџића вечерас у спортској дворани на Тргу Србије
  9h 32m
  1
 • Марија Карађорђевић, српска краљица која заслужује поштовање равно светици
  8h 50m
  2
 • Мошти Свете Текле и Светог Варнаве на челу данашње Спасовданске литије у Источном Новом Сарајеву
  10h 1m
  1
 • Србима на Жучи отета земља у бесцијење
  23h 15m
  0