Припадници ГСС-а данас се враћају кући из Хатаја

18.02.2023. 10:08
0
ИЗВОР: srna.rs

Спасиоци из Републике Српске враћају се данас кући из турског града Хатаја, гдје су успјешно и професионално извршили постављене задатке, рекао је Срни припадник Горске службе спашавања /ГСС/ Републике Српске Младен Росић.

Росић је рекао да је у Хатају било 11 припадника ГСС-а Српске и да су међу посљедњим спасилачким тимовима из свијета који напуштају Турску.

- Дали смо све од себе што смо могли, радили смо даноноћно, нисмо одбили ниједан позив и увијек смо излазили на терен. Остали смо међу посљедњим спасилачким службама - истакао је Росић.

Росић је напоменуо да су и јуче провели читав дан на терену у Хатају, а радили су са спасиоцима из турске Агенције за заштиту и спашавање /АФАД/.

Он је напоменуо да би спасиоци из Српске вечерас требало да стигну у Бијељину.

У Републику Српску јуче се вратио специјалистички тим Републичке управе Цивилне заштите, који је 10 дана боравио у хуманитарној мисији у Турској.

Коментари 0
Повезане вијести
Ненад Иконић, начелник ГСС Српске: Посљедња нада изгубљенима и беспомоћнима Ненад Иконић, начелник ГСС Српске: Посљедња нада изгубљенима и беспомоћнима
Упознајте Тору, јединог цивилног пса трагача у цијелој Републици Српској (ФОТО) Упознајте Тору, јединог цивилног пса трагача у цијелој Републици Српској (ФОТО)
Спасиоци из Српске у Хатају не губе наду да има преживјелих Спасиоци из Српске у Хатају не губе наду да има преживјелих
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    11h 5m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    11h 49m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    15h 54m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    15h 58m
    2
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    1h 25m
    0