Припремно рочиште за поступак против родитеља дјечака који је починио масовно убиство у Београду

03.10.2023. 15:46
0
ИЗВОР: srna.rs

Припремно рочиште пред парнични поступак против родитеља дјечака који је у мају убио девет вршњака и чувара у Основној школи "Владислав Рибникар", заказано је за 20. октобар у Вишем суду у Београду.

Тужбу је поднијело укупно 27 тужилаца - чланова породица жртава, а тужени су малољетник и његови мајка и отац.

Суд ће одлучивати о тужби и тек по окончању парничног поступка ће донијети одлуку да ли ће прихватити тужбени захтјев, јавио је РТС.

Тужба је поднесена у парничном поступку због накнаде нематеријалне штете за претрпљену душевну бол усљед смрти блиског лица, као и на име претрпљеног страха.

Против дјечаковог оца у току је и кривични поступак који је у фази истраге пред Вишим јавним тужилаштвом у Београду.

Овом тужбом је затражена и новчана рента, односно будуће давање одређеног износа новца од дана пресуђења па док за то трају услови – и то на име будуће нематеријалне штете за претрпљене душевне болове усљед смрти блиског лица.

Суд је раније одредио у односу на оца дечака привремене мјере забране располагања и отуђења имовине у кривичном поступку који се води против њега, а према мајци у парничном поступку.

У парничном поступку против дјечакове мајке Виши суд у Београду донио је рјешење о привременој мјери у односу на имовину у њеном власништву, односно да је блокирана за продају и изнајмљивање.

Више јавно тужилаштво у Београду води поступак против оца дјечака због сумње да је извршио кривично дјело тешка дјела против опште сигурности, док је малољетник кривично неодговоран, јер у тренутку масакра није имао навршених 14 година.

Коментари 0
Повезане вијести
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    10h 29m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 13m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    3h 58m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    21h 40m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    23h 59m
    0