Приштина забранила продају српског уља

04.02.2023. 13:16
1
ИЗВОР: srna.rs

Приштина је забранила продају јестивог уља из централне Србије на подручју Косова и Метохије под изговором да то уље не испуњава критеријуме просјечне количине у амбалажи прописане важећим уредбама.

- Извјештајем о верификацији Агенције за метрологију Косова, односно лабораторије за претходно паковање, утврђено је да јестиво уље, произведено у Србији, не испуњава критеријум просјечне количине предвиђен Уредбом 03/2020 за претходно упаковане производе - наводи се у обавјештењу Министарства индустрије, трговине и предузетништва у Приштини.

У саопштењу се додаје да је због тога тржишна инспекција предузела мјере у складу са законодавством на снази, и економском оператеру, добављачу овог уља, забранила да продаје овај производ, те да га повуче са тржишта у року од 15 дана, јавио је РТС.

Крајем јануара на друштвеним мрежама појавио се нови спот у оквиру кампање којом се на Косову и Метохији позива на бојкот производа из централне Србије.

У споту на албанском језику који је објављен на приватној "Фејсбук" страници приказан је младић како купује производе из централне Србије, попут плазме, чипса, меденог срца или штрудле, који када отвори амбалажу, умјесто слаткиша, проналази у њима метке.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Leo 04.02.2023. 15:39
  Da li će Picousti vratiti istom mjeom...Bi on da nije direktiva od onih koji ga drže dok ne završi posao taman ko i Bajazita ovamo
Повезане вијести
Ово је најотровнија биљка на свијету, а њено уље сви користе Ово је најотровнија биљка на свијету, а њено уље сви користе
Српски интелектуалци траже враћање спомен-плоче на њено мјесто Српски интелектуалци траже враћање спомен-плоче на њено мјесто
Измјештен споменик српским борцима на гробљу у Приштини Измјештен споменик српским борцима на гробљу у Приштини
Најчитаније
 • Стијена се обрушила на камион на путу Фоча-Сарајево, погинуо возач
  20h 13m
  1
 • О Готовуши - прелијепој косовској варошици
  23h 34m
  0
 • Масовни откази и "кресање" плата у ИТ сектору
  19h 44m
  0
 • Да је жива, Титова Југославија би данас славила 80. рођендан
  3h 39m
  2
 • Ометали сигнал, откључавали скупоцјена возила и крали новац
  15h 44m
  0