Приштина забранила продају српског уља

04.02.2023. 13:16
1
ИЗВОР: srna.rs

Приштина је забранила продају јестивог уља из централне Србије на подручју Косова и Метохије под изговором да то уље не испуњава критеријуме просјечне количине у амбалажи прописане важећим уредбама.

- Извјештајем о верификацији Агенције за метрологију Косова, односно лабораторије за претходно паковање, утврђено је да јестиво уље, произведено у Србији, не испуњава критеријум просјечне количине предвиђен Уредбом 03/2020 за претходно упаковане производе - наводи се у обавјештењу Министарства индустрије, трговине и предузетништва у Приштини.

У саопштењу се додаје да је због тога тржишна инспекција предузела мјере у складу са законодавством на снази, и економском оператеру, добављачу овог уља, забранила да продаје овај производ, те да га повуче са тржишта у року од 15 дана, јавио је РТС.

Крајем јануара на друштвеним мрежама појавио се нови спот у оквиру кампање којом се на Косову и Метохији позива на бојкот производа из централне Србије.

У споту на албанском језику који је објављен на приватној "Фејсбук" страници приказан је младић како купује производе из централне Србије, попут плазме, чипса, меденог срца или штрудле, који када отвори амбалажу, умјесто слаткиша, проналази у њима метке.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Leo 04.02.2023. 15:39
  Da li će Picousti vratiti istom mjeom...Bi on da nije direktiva od onih koji ga drže dok ne završi posao taman ko i Bajazita ovamo
Повезане вијести
Протест породице Слађана Трајковић у Приштини Протест породице Слађана Трајковић у Приштини
Породица Слађана Трајковића за сутра најавила протест у Приштини Породица Слађана Трајковића за сутра најавила протест у Приштини
Приштина експроприше нове парцеле не сјеверу Косова и Метохије Приштина експроприше нове парцеле не сјеверу Косова и Метохије
Најчитаније
 • Сјећање на пилота мајора Зорана Радосављевића
  4h 48m
  6
 • Мушкарац провалио у кућу, претукао супружнике и украо 7.000 КМ
  13h 37m
  0
 • Преминуо некадашњи потпредсједник СО Источна Илиџа Владимир Савић
  7h 20m
  0
 • На данашњи дан одбачен Венс-Овенов план јер није предвиђао Републику Српску
  14h 11m
  3
 • Пунољетства славе ко да свадбу праве
  15h 3m
  2