Приштина забранила продају српског уља

04.02.2023. 13:16
1
ИЗВОР: srna.rs

Приштина је забранила продају јестивог уља из централне Србије на подручју Косова и Метохије под изговором да то уље не испуњава критеријуме просјечне количине у амбалажи прописане важећим уредбама.

- Извјештајем о верификацији Агенције за метрологију Косова, односно лабораторије за претходно паковање, утврђено је да јестиво уље, произведено у Србији, не испуњава критеријум просјечне количине предвиђен Уредбом 03/2020 за претходно упаковане производе - наводи се у обавјештењу Министарства индустрије, трговине и предузетништва у Приштини.

У саопштењу се додаје да је због тога тржишна инспекција предузела мјере у складу са законодавством на снази, и економском оператеру, добављачу овог уља, забранила да продаје овај производ, те да га повуче са тржишта у року од 15 дана, јавио је РТС.

Крајем јануара на друштвеним мрежама појавио се нови спот у оквиру кампање којом се на Косову и Метохији позива на бојкот производа из централне Србије.

У споту на албанском језику који је објављен на приватној "Фејсбук" страници приказан је младић како купује производе из централне Србије, попут плазме, чипса, меденог срца или штрудле, који када отвори амбалажу, умјесто слаткиша, проналази у њима метке.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Leo 04.02.2023. 15:39
  Da li će Picousti vratiti istom mjeom...Bi on da nije direktiva od onih koji ga drže dok ne završi posao taman ko i Bajazita ovamo
Повезане вијести
Приштина организује референдум, Срби најавили бојкот Приштина организује референдум, Срби најавили бојкот
Приштинска централна банка одредила да прелазна фаза траје три мјесеца Приштинска централна банка одредила да прелазна фаза траје три мјесеца
Обијене двије српске куће у селу Доња Брњица код Приштине Обијене двије српске куће у селу Доња Брњица код Приштине
Најчитаније
 • Миланко Цицовић - не упрља срце мржњом, а показа чојство и јунаштво
  10h 49m
  2
 • Опљачкан манастир Острог, идентификована осумњичена
  8h 52m
  0
 • Лице тешко повријеђено приликом слијетања возила са коловоза на путу Подроманија-Рогатица
  15h 8m
  0
 • Дејан Којић кандидат ДЕМОС-а за начелника општине Пале
  9h 39m
  2
 • Крађа бицикала у Источној Илиџи
  15h 1m
  1