Продао кућу, па новац дао за лијечење Миње Матић

07.12.2020. 17:15
0
ИЗВОР: RTS

Да је хуманост оно на шта можемо увијек да се ослонимо у најтежим временима, показао је Радослав Марјановић, пензионер из Умчара код Београда. Кућу коју је добио у насљедство, продао је за 10.000 евра, а сав приход, дао је за лијечење једногодишње Миње Матић која болује од ријетке и тешке спиналне мишићне атрофије тип 1, јавља РТС.

Цијели живот је поштено и тешко радио. Радослав послове није бирао, па је по потеби био и ковач и месар. И пензионерске дане проводи радно. У оквиру домаћинства, брине о животињама, али и о 10 хектара земље.

Како каже, своју дјецу и унуке је обезбиједио, па је новац од продаје куће желио да поклони онима којима је најпотребнији.

-  Хвала Богу, дао ми је здраву децу и здраве унучиће. Тако да овај капитал што ми је припао од наслијеђа, не треба ми. Зато сам дао за здравље мале Миње, да се што брже опорави и да буде у најбољем реду -  каже пензионер Радослав Марјановић.

Мјештани села имају само речи хвале за Радослава и његову породицу.

- То је јако поштен човјек, добар, друштвен, хоће да учини, да помогне, и он је исто боловао од короне, видио је човјек каква је ситуација, кад коме треба помоћи и учинио је нешто што ријетко ко тако нешто може да уради -  навела је Биљана Лукић.

Домаћин великог срца је повјерио да није желио медијску пажњу. Ипак, срећан је што ће на овај начин, моћи да пружи примјер и другима, како би се новац за лијечење мале Миње што прије сакупио.

- Исто то, ко има нешто што му не треба, а дјеци би помогло, нека буду хумани, нека приложе дјеци за здравље -  истиче за РТС хумани пензионер Марјановић.

Наду за излијечење даје нова и скупа генска терапија за коју је потребно 2,4 милиона долара.

Да Миња добије битку за живот, потребно је да се сакупи још 400.000 долара.

Помоћ се може уплатити:

Уплатом на девизни рачун: 160600000073283743IBAN: RS35160600000073283743SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Коментари 0
Повезане вијести
Мала Миња се након лијечења у Америци потпуно опоравила (ФОТО) Мала Миња се након лијечења у Америци потпуно опоравила (ФОТО)
Родитељи малене Миње јавили најљепше вијести (ФОТО) Родитељи малене Миње јавили најљепше вијести (ФОТО)
"Она ће из овог изаћи као побједник" "Она ће из овог изаћи као побједник"
Најчитаније
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    11h 37m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    11h 43m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    11h 41m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    1h 19m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    10h 32m
    0