Продужена искључења струје због врућине

04.06.2024. 21:01
0
ИЗВОР: srna.rs

Египат је саопштио да ће током дана продужити искључења струје широм земље за сат времена да би се заштитиле регионалне гасне и електроенергетске мреже усљед повећане потрошње изазване топлотним таласом.

Температура је током дана у Каиру достигла готово 40 степени Целзијусових, а предвиђа се да ће порасти још више у наредним данима.

- То захтијева повећање периода растерећења за још један сат, само данас, да би се одржала оперативна ефикасност националне мреже за пренос електричне енергије и гаса - наводи се у заједничком саопштењу министарстава за нафту и електричну енергију.

Залихе природног гаса који се у Египту користи за производњу електричне енергије све су мање у вријеме када растућа популација троши све више струје. Влада је годинама субвенционисала цијену електричне енергије.

Државни електроенергетски сектор је прошлог љета почео да искључује струју на један сат дневно, а почетком овог љета искључења су продужена на два сата дневно.

Египат покушава да смањи потрошњу новца на субвенције од када је у марту потписао пакет финансијске подршке од осам милијарди долара са Међународним монетарним фондом.

Коментари 0
Повезане вијести
Стигло образложење зашто је дошло до нестанка струје Стигло образложење зашто је дошло до нестанка струје
И Грчка остала без електричне енергије И Грчка остала без електричне енергије
Стабилизује се снабдијевање струјом, стигло и образложење зашто је дошло до нестанка Стабилизује се снабдијевање струјом, стигло и образложење зашто је дошло до нестанка
Најчитаније
  • То нису били људи, већ звијери: Страдање браће Петра и Павла
    9h 58m
    6
  • У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 КМ
    7h 25m
    7
  • Чувени пластични хирург др Дражан Ерић гостује и изводи компликован хируршки захват у УКЦ Бањалука (ВИДЕО)
    11h 49m
    3
  • На данашњи дан умро велики Борислав Пекић: Српски писац који је свој живот посветио борби за слободу
    10h 38m
    0
  • Српска невјеста из Холивуда
    11h 0m
    0