Проглашена ванредна ситуација у Пироту

25.12.2022. 21:33
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Након што се у мјесту Сопотски хан код Пирота вечерас преврнуо један вагон у склoпу воза који је превозио амонијак, у Клиничком центру Ниш збринуто је седам особа, од којих је двоје враћено кући, док је петоро са лакшим симптомима тровања задржано, речено је у КЦ Ниш.

Зоран Перишић, директор КЦ Ниш, каже да се ситуација мјења из минута у минут, и да се особе са симптимима тровања довозе својим аутомобилима.

Око 17 часова према селу Станичење, тачније у мјесту Сопотски хан, воз који је превозио амонијак исклизнуо је из шина. Густ дим се ширио у ваздуху, полиција и ватрогасна јединица су одмах реаговале, саобраћај је прекинут и преусмјераван, а грађанима који живе у близини је речено да не излазе напоље.

Портал "Плус онлајн" пише, позивајући се на незваничне информације, да се љекарима јавило више од 50 особа.

Мјештани Сопота и Станичења: Чудно мирише, сви смо се затворили у куће

Мјештани села Станичење и Сопот уплашени су након сазнања да је на пар километара од њихових кућа дошло до исклизнућа цистерне са опасним агенсом амонијаком.

Људи су се након сазнања за хемијски акцидент затворили у своје домове надајући се да ће се на тај начин заштитити од опасног отрова.

Драган Јовановић из Станичења каже да је након одређено времена почео да се осјећа необичан мирис за који сумња да је посљедица цурења амонијака.

- Наша кућа је баш поред Железничке станице, ближе том месту него само село Станичење. До малопре ништа нисам осећао, међутим, сад када сам изашао осетио сам да нешто помало мирише. Ево јурим пса да га затворим у кућу, а имам и 100 кошница са пчелама, са њима не могу ништа, а ако угину то је штета од 10.000 евра. Најважније је да нико не страда, ја сам ту сам са супругом, син нам је у Београду па бар за њега не бринем - казао је Јовановић.

Дејан Петровић из Сопота за претећу опасност сазнао је од свог сина.

- Син је био у Пироту, кренуо је кући, али нису могли да прођу због тог што се десило. Скренули су нa Белу Паланку па су отишли у Темску, тамо имамо рођаке па ће тамо остати. Бар за њега не бринем, Темска је 15 километара далеко - прича Петровић. Каже да се у дијелу Сопота у којем он живи не осјећа мирис амонијака.

- Добро смо све затворили, у кући смо, не излазимо. Имам пет кокошака и кера, њима како буде, сад не можемо ништа - закључио је Петровић, преносе "Новости.рс"

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Mladen 26.12.2022. 08:06
    Vuciceve brze zeleznice i ekonomski tigrovi…e Srbijo medzu njivama, sljivama i SNSovcima.
    I u Srbiji vlast trula, opozicija jos gora- isto i kod nas.
Повезане вијести
Језива несрећа: Погинули моториста и жена, дијете (3) тешко повријеђено Језива несрећа: Погинули моториста и жена, дијете (3) тешко повријеђено
Двије особе погинуле приликом слијетања возила Двије особе погинуле приликом слијетања возила
Аутомобил се забио у дрво, погинуо тинејџер Аутомобил се забио у дрво, погинуо тинејџер
Најчитаније
  • У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
    18h 55m
    12
  • Помјера се старосна доб за пријевремену пензију у Српској
    21h 59m
    0
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    13h 39m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    12h 52m
    0
  • Шта треба да знате о дозвољеном минусу у банци?
    23h 43m
    0