Програм манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“

22.12.2022. 13:49
0
ИЗВОР: katera.news

Званично отварање манифестације „Зима у Источном Новом Сарајеву“ заказано је за суботу, 24. децембра, у спортској дворани на Тргу Републике Србије, гдје ће, у 21. 00 час, концерт одржати фолк звијезда Цеца Ражнатовић.

Манифестација коју организује општина Источно Ново Сарајево траје до 14. јануара, а грађане очекују многе акивности у наредним данима.

За најмлађе суграђане, у спортској дворани на Тргу Републике Србије, биће организована Дјечија Нова година у понедјељак, 26. децембра у 14. 00 часова.

Божићни турнир у футсалу враћа се у Источно Сарајево и игра се у новој спортској дворани на Тргу Републике Србија од 27. децембра.

Сутрадан ће бити организована прослава дванаестог рођендана Дјечије библиотеке у 12. 00 часова, а у 19. 00 часова у Кулутрном центру Источно Ново Сарајево планиран је Новогодишњи концерт ученика основне музичке школе.

Божићна академија одражаће се 4. јануара у 19. 00 часова Културном центру Источно Ново Сарајево.

Традиционално, на Бадњи дан биће уприличено служење Свете литургије, као и вечерња служба и освећење Бадњака од 17. 00 часова.

За Божић ће бити уприличена Поноћна света литургија у храму на Врањешу и цркви у Миљевићима, док ће Света литургија у цркви у Миљевићима почети у 8. 00 часова.

Свечани дефиле поводом Дана Републике Српске, кренуће у 14. 00 часова, а у 18. 00 часова је планирана изложба „Живи сјећање.“ Обиљежавање Дана Републике Спрске завршиће се концертом Полицијског оркестра МУП-а Републике Српске у 19. 00 часова, на Тргу Републике Србије.

Концерт „Српска у срцу“ одржаће се дан касније у Културном центру Источно Ново Сарајево, са почетком од 19. 00 часова.

Тринаестог јануара завршиће се Божићни турнир у футсалу, а након тога слиједи концерт Банета Мојичевића на Тргу Републике Србије.

  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: Општина Источно Ново Сарајево

Коментари 0
Повезане вијести
Дочек православне Нове године на Тргу Србија уз концерт групе „Пилоти“ Дочек православне Нове године на Тргу Србија уз концерт групе „Пилоти“
Основна школа организовала новогодишњи базар Основна школа организовала новогодишњи базар
Почиње „Зима у Источном Новом Сарајеву“ Почиње „Зима у Источном Новом Сарајеву“
Најчитаније
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    12h 48m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    2h 30m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    12h 54m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    12h 52m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    11h 43m
    0