"Проинтер" преузео зграду Поштанске штедионице у центру Бањалуке

12.06.2021. 21:38
0
ИЗВОР: capital.ba

Компанија „Проинтер“ постала је власник некретнина у центру Бањалуке, преко пута Трга Крајине и парка Петар Кочић. Земљиште и објекат, који су некада припадали Поштанској штедионици, платили су 2,6 милиона марака на лицитацији која је одржана на Ђурђевдан прошле године, у јеку пандемије вируса корона и ограниченог кретања, открива портал Capital.ba.

Непокретност коју је „Проинтер“ купио од Фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) Републике Српске се налази на плацу површине 1.236 метара квадратних.

На атрактивној парцели је објекат који се састоји од подрума (211,96 м2), високог приземља (208,65 м2), спрата (209,73 м2) и поткровља (90,50 м2).

Укупна бруто површина објекта, који је некада припадао Поштанској штедионици, је 720,84 метра квадратна, а нето површина 509 квадрата.

Непокретност је евидентирана као објекат архитектонско-амбијенталне вриједности јер је ријеч о објекту изграђеном између два свјетска рата.

Објекат се налази у II зони заштите и према томе дозвољени су радови рестаурације и санације у постојећим габаритима, прописано је документима Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа.

Фонд ПИО огласио је продају непокретности у центру Бањалуке прошле године, у васкршњем издању дневних новина од 17 – 20. априла.

Тада је важила забрана кретања због пандемије вируса корона, те је у петак 17. априла у 15 часова  почео полицијски час који је трајао до пет часова ујутру 18. априла. Затим је исти дан (субота) полицијски час почео поново у 15 часова те трајао све до понедјељка 20. априла до пет часова ујутру.

Ко је успио да види оглас, тај је могао да обиђе некретнину у центру Бањалуке, а чија је почетна цијена била 2.616.680 марака.

Лицитација је заказана за 6. мај – Ђурђевдан, за који је такође било ограничено кретање, полицијски час од 15 часова до пет ујутру идућег дана.

Било је дефинисано да се лицитација може одржати само ако у њој учествују најмање два учесника, а ако се пријави један учесник, Комисија је могла да прода непокретности непосредном погодбом.

Други понуђач, поред “Проинтера” била је фирма “Sirius 2010” која је дала понуду свега 1.000 марака мању од понуде “Проинтера”, одговор је Фонда ПИО за портал Capital.ba.

„Проинтер“ је и укњижен у катастру као власник наведених некретнина, показује евиденција Републичке управе за геодетске и имовинско правне послове (РУГИП) РС.

Какви су им будући планови са купљеним некретнинама питали смо „Проинтер“, односно њихову матичну компанију „Infinity International group“.

- Хвала на достављеним питањима. Одговоре ћемо послати у што краћем року, најкасније у уторак, до краја дана-  одговорили су из „Infinity group".

 

Коментари 0
Повезане вијести
Зора Видовић обезбиједила “Проинтеру” нове милионе од коцке Зора Видовић обезбиједила “Проинтеру” нове милионе од коцке
Стручњаци поручују: Цијене квадрата неће падати, исплати се улагати у апартмане на планинама Стручњаци поручују: Цијене квадрата неће падати, исплати се улагати у апартмане на планинама
Тривић: Додик преко страначких фирми извлачи на стотине милиона КМ Тривић: Додик преко страначких фирми извлачи на стотине милиона КМ
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    16h 19m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    18h 38m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    19h 5m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    21h 45m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    14h 26m
    0